Slovenija
27 ogledov

ŠOS: Krivi so politični podmladki!

Katja Šoba (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
ŠOS želi zapisnike zaslišanj prijetih nasilnežev na demonstracijah. Zbrali naj bi dodatne dokaze, da so bili nasilneži motivirani s strani političnih podmladkov. Zares s prstom kaže na SDS.

Kot so v sporočilu za javnost povzeli besede predsednice Katje Šoba, vsi indici kažejo, da so za takšen konec demonstracij "poskrbeli mladi politikanti, ki so, ob vladajoči politiki, edini imeli korist od nasilnega zaključka. Ta je namreč zasenčil vse ključne teme in probleme, na katere je mirno opozarjalo 10 tisoč mladih".

Šoba sramota za študente
"Še vedno ostaja dejstvo, da je vodstvo ŠOS s predsednico Katjo Šoba na čelu sramota za študente, organizacija shoda ni bila dobra, zavajanje študentov v zadnjih tednih pa nedopustno. Vodstvo naj končno odstopi, se reorganizira, saj bodo le tako dobili zaupanje študentov. Po vseh svojih izkušnjah, ki jih gospa Šoba po lastnih besedah ima, bi lahko to uvidela in prevzela odgovornost," so zapisali v Zares Aktivni.

Zato so kot organizatorji zaprosili policijo za zapisnike o zaslišanju oziroma uradne zaznamke o izjavah udeležencev javnega shoda, ki so bili pridržani s strani policije. Po informacijah, ki so jih prejeli na Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS), naj bi isti dan shod sklicalo več skupin. In kot dodajajo, naj bi "skoraj zagotovo nekateri pridržani priznali vpletenost podmladkov".

Naj študentje raje rešujejo svoje probleme
Tokrat so si vsi podmladki (vsaj do neke mere) enotni: ostro zavračajo navedbe ŠOS. Podmladek NSi Mlada Slovenija je ŠOS že pozval k razkritju indicev, ki naj bi kazali na vpletenost političnih podmladkov.

"Namesto insinuacij preko medijev naj študentske organizacije svoj čas namenijo reševanju študentskih problemov. Iskanje krivca in zatiskanje oči pred lastnimi napakami je simptomatično in zamegljuje resnično problematiko mladih, s katero bi se morala ukvarjati tako ŠOS kot vlada," pravijo v SDM, podmladku največje opozicijske stranke.

V podmladku LDS MLD pa pravijo: "S prstom kazati na druge zato, da s tem prikriješ lastno odgovornost, je žal nadaljevanje nezrelega obnašanja vodstva ŠOS. Vodstvo ŠOS žal ni dovolj zrelo in sposobno, da bi lahko skrbelo za dejanske pereče probleme študentov, ampak skrbijo predvsem za del srenje, ki bogati na njihov račun."

Zares: nasilneži iz vrst podmladka SDS
Podmladek Zaresa, Zares Aktivni (ZA), pozivajo ŠOS, "naj svoje izjave o vpletenosti političnih podmladkov konkretizirajo oziroma popravijo. Verjamemo, da se bo zagotovo pokazalo, da so bili nekateri nasilneži na sredinih demonstracijah prav člani podmladka SDM, ki imajo vso podporo predsednika SDS Janeza Janše. Nedopustno je, da se s prsti kaže na vse politične podmladke, saj želita s tem tako ŠOS kot tudi Janša preusmeriti pozornost in povsem izkriviti resnico".

ZA naj najprej obsodijo mnogokrat izrečene neresnice svojega predsednika, preden s prstom kažejo na druge, odvračajo v SDM. "Očitno so sposobni samo iz posnetkov in ostalega zbranega, predvsem slikovnega gradiva, razbrati, kdo je član SDM," pravijo in dodajajo, da je "zloraba izgredov v dnevnopolitične namene očitno postala konjiček strank in podmladkov tranzicijskega trojčka".


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.