Slovenija
22 ogledov

"Šos ni oseba javnega prava"

Pogodba za krajši delovni čas delavcu zmanjša pravice, podjetje pa ne more zapro Žurnal24 main
Šos. Menijo, da informacijska pooblaščenka ni pristojna za dokončno odločitev.

“Študentska organizacija Slovenije (Šos) ne more biti oseba javnega prava, kot je trdilno navedeno v naslovu prispevka, objavljenega v Žurnalu24,” so se na našo včerajšnjo objavo odzvali na Šosu.

To je samo navedba informacijske pooblaščenke, ki pa po mnenju Šosa ni pristojen organ za dokončno določanje statusa oseb javnega oziroma zasebnega prava v konkretnem primeru.

Opirajo se na ministrstvo
Odločba ministrstva za finance (MF) iz leta 2009 jasno in nedvoumno določa, da Šos ni zavezanec po zakonu o javnih naročilih, torej tudi ni oseba javnega prava po določilih zakona o dostopu do informacij javnega značaja, pojasnjujejo na Šosu.

“Sodišče bo v prihodnosti odločilo, ali je Šos zavezanec po tem zakonu, saj postopki ugotavljanja še zdaleč niso končani in je zato pavšalno pisanje v tem trenutku v škodo Šosa ter tako predstavlja grobo zavajanje javnosti o trenutnem statusu,” so še dejali na Šosu, kjer so sprožili upravni spor glede statusa.

Pooblaščenka je, kot smo poročali, v zahtevi novinarke Kanala A po vpogledu v pogodbo o elektronizaciji študentske prehrane odločila, da je Šos zavezanec po zakonu o dostopu do informacij javnega značaja.

Na Šosu zatrjujejo, da je bil del pogodbe, ki mora biti javen, javen že vse od novinarske konference oktobra predlani, ko so ga tudi predstavili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.