Slovenija
38 ogledov

Sosedje so slišali močno pokanje

Lastnica je bila med izbruhom požara v hiši, 
zastrupitev z ogljikovim monoksido Žurnal24 main
Požar. Uničil stanovanjsko hišo v Zgornjih Izlakah. Lastnica zaradi zastrupitve z dimom umrla.

Zgornje Izlake. “V slabih petih minutah od prejetega klica smo prispeli do hiše, v kateri je zagorelo. O požaru so nas obvestili sosedje, ki so slišali močno pokanje. Žal pa se je ogenj do našega prihoda tako razvil, da je plamen že švigal skozi streho,” je za Žurnal24 pojasnil Marko Bokal, poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Zagorje mesto. Pri gašenju so gasilci v hiši našli tudi 60-letno lastnico, ki je bila zaradi vdihavanja dima že nezavestna, a še vedno živa. Kljub hitri pomoči, ki so ji jo nudili reševalci nujne medicinske pomoči iz Zagorja, pa je kmalu zatem umrla.

Tehnično zahteven požar
Vzrok požara ljubljanski kriminalisti še preiskujejo, po prvih neuradnih informacijah pa naj lastnica hiše ne bi umrla nasilne smrti.

Z ognjem se je bojevalo 35 gasilcev iz treh gasilskih društev, poleg zagorskih gasilci iz Izlak in Kolovrata. “Požar je bil tehnično zelo zahteven, saj je šlo za starejšo hišo, znotraj večinoma obdelano z lesom,” je dejal Bokal. Zagorski gasilci imajo na leto sicer okoli sto intervencij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.