Slovenija
62 ogledov

Sosedom le obljube

“Uvoz do Hoferja iz krožišča v Bučni vasi je nepotreben, nam pa bo močno poslabš Žurnal24 main
Obljubljali so nam marsikaj, dobili pa bomo nevaren promet in kablovod, pravijo na Tržiški ulici.
Občina še obravnava
Vseh pripomb ne zavračajo. Po besedah Mojce Tavčar, vodje oddelka za prostor, že od avgusta obravnavajo prejete pripombe in predloge stanovalcev Tržiške ulice. “Krajevni skupnosti Bučna vas in prebivalcem Tržiške ulice smo zagotovili, da jim bomo strokovne podlage, ki jih pripravljamo v zvezi z njihovim pripombami, predstavili še pred sprejemom odločitev, kar načrtujemo še za ta mesec,” je povedala. “Odločitve še niso sprejete, zato ni mogoče govoriti, da njihove pripombe zavračamo,” je dodala.

Vsak nov poseg v prostor prinaša le nove težave, trdijo prebivalci Tržiške ulice ob krožišču v Bučni vasi. “Naše bivalne razmere so se že poslabšale ob izgradnji severne obvoznice in krožišča, a smo takrat dosegli postavitev protihrupnih ograj. Zdaj, ko tu gradijo Hofer, bo vse samo še slabše, a nam načrtovalci na občini ne prisluhnejo, kar se nam zdi nerazumljivo, saj so za naše težave še v Hoferju pokazali več posluha,” nam je povedal Robert Koračin.

Hofer med hišami
Umestitev trgovskega centra Hofer med hiše Bučne vasi na eni strani in Tržiško ulico na drugi se zdi domačinom nenavadna glede na to, da na drugi strani krožišča sameva izpraznjen prostor cestnega podjetja. A bolj kot to, da bodo Hoferjevi sosedje, jih skrbi uvoz iz krožišča za trgovski center.

Že prejšnji župani so nam obljubljali, da nas bodo pred krožiščem zaščitili. Obljubljeno nam je bilo, da naj bi z obnovo Ljubljanske ceste dobili uvoz nanjo z zgornje strani, priključek na krožišče z naše ulice pa naj bi zaprli,” je dejal Koračin.

Krožišče še nevarnejše
Zdaj, ko so v ta prostor umestili Hofer, pa so na Tržiški ulici prepričani, da od teh obljub ne bo ostalo nič. “Naš izvoz iz krožišča bo ostal za potrebe Hoferja, čeprav bi lahko imel ta izvoz in uvoz na zgornji strani, tako kot imajo povsod po Sloveniji, le enega,” pravi Koračin. Prepričan je, da bo krožišče poslej za pešce in kolesarje, predvsem šolarje, še nevarnejše.

7 metrov od hiš poteka kablovod, ker je za investitorje, so prepričani prebivalci Tržiške ulice, tako najceneje.

In še kablovod
Glede visokonapetostnega elektrovoda od Bršljina do Gotne vasi, ki naj bi bil sicer tu speljan pod zemljo, prebivalci Tržiške ulice priznavajo, da so ob sprejemanju prostorskih dokumentov spregledali, da poteka tako blizu njihovih hiš. “Zaradi bližine kablovoda in spornega vhoda v krožišče na novi občinski svet apeliramo, naj teh prostorskih dokumentov ne sprejme,” je dodal Koračin.

Pred javno razgrnitvijo načrtov so se krajani sestali z županom Alojzijem Muhičem ter Mojco Tavčar in Izidorjem Jeralo z oddelka za prostor, ki so jim – še posebej župan, kot pravi Koračin – obljubljali veliko, zdaj pa kaže, da bodo ostali praznih rok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.