Slovenija
41 ogledov

Šotor bi morali porušiti, a ta še stoji

Dvorana Saša Despot
Olimpija. O tem, zakaj šotora ne odstranijo, molčijo. S prstom kažejo na sosede, da jim ni mar za otroke.

Športno društvo Nogometni klub Olimpija Ljubljana bi moralo podreti napihljiv šotor na Vodovodni ulici, ker zanj ni pridobilo gradbenega dovoljenja, je odločil gradbeni inšpektor, njegovo odločbo pa je potrdilo tudi ministrstvo za infrastrukturo in prostor. Prebivalci te ulice se sprašujejo, zakaj šotor še stoji in zakaj ne spoštujejo odločbe. Zato dvomijo o “verodostojnosti in nekoruptivnosti pristojnih organov, ki ne izvršujejo lastnih odločb”.

Direktor Olimpije Sanel Konjević na vprašanji, zakaj šotora še ni porušil in kdaj ga bo, ni odgovoril. Je pa povedal, da je poskušal ta spor rešiti s sosedi, “a je bilo že na prvem in edinem sestanku jasno, da jih otroci in šport ne zanimajo, ampak izključno lastni interesi, ter da je zanje edina rešitev, da se športne dejavnosti v športnem centru Jama ne izvajajo več.” Po njegovih besedah je ta že desetletja namenjen rekreaciji in zdravemu športnemu življenju.

Vendar je v odločbi zapisano, da je “povsem nepomembno”, čemu objekt služi, pomembno je le, da nima gradbenega dovoljenja. Tega ne morejo nadomestiti niti vsa soglasja, ki jih je Konjević navedel v pritožbi na odločbo. Prav tako ni pomembno, da je za šotor dobil soglasje Mestne občine Ljubljana, saj je za to edina pristojna upravna enota.

Motijo jih otroški glasovi

Konjević se zagovarja, da so začeli zmanjševati hrup, ki ga povzročata strojnici ob balonu: “V prvi fazi smo zmanjšali raven hrupa za sedem decibelov, v drugi fazi ga nameravamo dodatno zmanjšati. Ko govorimo o hrupu, naj bi ob strojnici za sosede največ hrupa povzročali otroški glasovi, trenerjeva navodila in odboj žoge, zaradi česar ne morejo spati. Naj omenim še, da se zadnja vadba konča veliko pred 21. uro.” V eni od odločb inšpekcije za okolje je sicer zapisano, da hrup na tej lokaciji presega mejne vrednosti, v nočnem času pa se približa kritični vrednosti.

Komentarjev 11
  • meščan 12:06 03.februar 2013.

    Kot sem že napisal, je primerno za meščane, pripravljenost na so bivanje in spremembe. Kajti mesto ni ravno prostor, kjer bi človek iskal prelepe razglede in tišino. Nadvse ne navadno, pa je nagajanje trenutnih stanovalcev, ki živijo med dvema športnima ...prikaži več objektoma in upajo, da bo štadion namenjen opazovanju ptičev.

  • pikijakob 11:32 03.februar 2013.

    daj ne bluzi. naj si zrihtajo gradbeno in uporabno dovoljenje pred postavitvijo. saj so vedeli v naprej kaj jih čaka. inšpektor bi jim moral še nabiti 100€ kazni za vsak dan ko črna gradnja stoji! v sloveniji lahko vsak nekaj ...prikaži več muti, odgovarjal pa ne bi nihče, gre jim samo za keš ki ga bodo potegnili s tem šotorom.

  • pikijakob 11:30 03.februar 2013.

    če bi bila kaksna stvar v sloveniji 100% legalna, ne pa samo neko mutenje, izmikanje in podkupovanje bi blo tud kul. tudi to je lahko frustracija družbe...