Slovenija
21 ogledov

Šotore pred borzo odstranjujejo

Protestniki pred Ljubljansko borzo. Anže Petkovšek
Protestniki po sedmih mesecih odstranjujejo šotore.

Protestniki in aktivisti 15o Boj za jutri po sedmih mesecih odstranjujejo svoje šotore izpred Ljubljanske borze. Tako so določili na današnji skupščini.

Pred borzo bodo pustili le še en velik šotor, v katerem bodo organizirali dnevne aktivnosti v obliki delavnic in skupščin.

Članica gibanja Jasmina Memić je za STA odstranitev šotorov pojasnila, da je v preteklih mesecih pogosto prihajalo do incidentov, saj se je na prostoru namenjenem aktivistom pozimi zbiralo veliko brezdomcev in ljudi, ki imajo težave z drogami, zato je po njenem mnenju razumljivo, da je prihajalo do incidentov. Ob tem je izpostavila težave zasvojencev in brezdomcev v Sloveniji, ki nimajo prostora, kamor bi se umaknili.

Pripadniki gibanja 15o so šotore pred Ljubljansko borzo postavili po končanih protestih 15. oktobra, ko so v okviru mednarodne akcije po več slovenskih mestih opozarjali na nasilje finančnega kapitalizma. Od oktobra so pred poslopjem Ljubljanske borze nadaljevali z okupacijo in organizacijo skupščin in delavnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.