Slovenija
550 ogledov

Šotorske prikolice, pravi trend med kampisti!

Freedom centra Celje
1/14
Freedom centra Celje
V Kampu Špik v Gozdu Martuljku se je odvilo že četrto srečanje slovenskih kampistov pod naslovom »Kampirajmo skupaj!«. Gre za koncept skupnega kampiranja lastnikov lahkih šotorskih prikolic Camp-let, ki predstavljajo nadgradnjo nekoč izjemno priljubljene »brako« prikolice.

Sproščeno druženje v naravi in lepih slovenskih kampih, odkrivanje manj znanih kotičkov naše dežele, adrenalin, zabava, piknik, skupinske igre, taborni ogenj, ples, otroške delavnice, to so le nekateri izmed razlogov, ki so v Kamp Špik in Gozd Martuljek pritegnili številne ljubitelje kampiranja. "Gre za največjo družino kampistov pri nas, ki se že četrto leto zapored srečuje na skupnem dogodku ob otvoritvi poletne sezone. Vsako leto nas je več, kar potrjuje, da je sproščeno preživljanje prostega časa v kampih vedno bolj priljubljeno. Ljubitelji kampiranja pa vsako leto v večjem številu pozdravljajo tudi rešitev za udobno bivanje zahvaljujoč sodobnim šotorskim prikolicam," dogodek predstavlja Tanja Budna Puncer iz Freedom centra Celje. 

»Najbolj navduši, da so prav vse komponente udobne počitniške rezidence spravljene v praktični majhni in okretni prikolici, ki močno spominja na nekdaj priljubljeno »brakico« in iz katere se brez napora le v treh korakih razvije prostoren šotor z udobnimi dvignjenimi posteljami, prostornim predprostorom in intergrirano kuhinjo.

Šotorske prikolice tudi ni potrebno registrirati, vožnja v primerjavi s počitniško prikolico je bistveno cenejša, pogled nazaj nemoten, a v primerjavi s šotorom nam prihrani dragoceni čas pakiranja, vanjo pa lahko spravimo praktično tudi vso prtljago. Na kompaktno zloženi prikolici se ponujajo tudi možnosti za prevoz počitniške prtljage, pripomočkov in športnih rekvizitov,« še dodaja. Da so postale tako zelo priljubljene tudi pri nas, lahko velike zasluge pripišemo prav Freedom centru Celje, ki organizira vsakoletno srečanje kampistov, danske šotorske prikolice najvišjega kakovostnega razreda Camp-let pa v Sloveniji predstavlja že desetletje.  

Camp-let šotorske prikolice so tudi najbolj priljubljene šotorske prikolice v Evropi, saj so edine na trgu, katerih ohišje je v celoti iz poliestra - za razliko od ostalih, ki imajo dno še leseno. Posledica najkakovostnejših materialov se kaže v njihovi praktično večni življenjski dobi. Predvsem pa jih od ostalih loči tudi podrobnost, ponašajo se namreč s platnom priznanega prizvajalca baldahinov iz Danske in tako edine od šotorskih prikolic za svoj baldahin ne uporabljajo več navadnega bombažnega šotorskega platna, ampak material, ki se bolje sooča z vremenskimi vplivi. Tako so odporne na sončne žarke, močan veter, vlago in predvsem tudi na plesen, kar je sicer težava šotorskih prikolic z bombažnim platnom. Zato ne le, da postavljajo trende v kamping industriji, temveč vsako leto privabijo tudi vse bolj množične zadovoljne ljubitelje kampiranja!

V Kampu Špik, ki je po več letih ponovno odprl vrata gostom lansko poletje, v tem trenutku nadgrajujejo ponudbo za še bolj udobno bivanje gostov. Na 3 hektarih površin gostom na voljo 200 opremljenih parcel za kampiranje, lani so zabeležili prihod nekaj čez 3100 gostov, v letošnjem letu pa so gostje doslej ustvarili že skoraj 1000 nočitev. Glavnina gostov je Slovencev, sledijo jim Nemci, Nizozemci, Čehi, Italijani. Tudi v letošnjem poletju se gostom Kampa Špik obeta kup zanimivih doživetij. Ob »adrenalinskem« otroškem parku in igrišču je veliko pozornosti namenjene tudi programom pohodov in kolesarskih tur, tematskim večerom ob petkih (potopisna predavanja), ogledom filmom pod zvezdami, ob sobotnih večerih se bodo gostje lahko odpravili na nočni pohod z baklami, vzklile pa so tudi že prve začimbe in zelenjava v vrtu, ki je namenjen vsem gostom. Poseben utrip kampiranju dajejo tudi zanimivi dogodki, kot je bilo omenjeno srečanje slovenskih kampistov.