Slovenija
57 ogledov

Šou razmišlja o hotelu

ŠOU v Ljubljani k znižanju cen študentskih bonov poziva tudi preostale ponudnike Žurnal24 main
Študentska organizacija Univerze v Ljubljani se letos srečuje s spremenjenimi pogoji poslovanja, zato bodo svoje poslovne prostore preselili s Kersnikove na Vojkovo, na Kersnikovi pa nameravajo vzpostaviti študentsko menzo in manjši hotel.

Kot je na novinarski konferenci pojasnil direktor ŠOU v Ljubljani Andrej Klasinc, se v organizaciji v letošnjem letu srečujejo z drastičnim padcem koncesijskih prihodkov. Ti so se s strani študentskega dela v prvih treh mesecih zmanjšali za več kot 33 odstotkov. "To je za nas alarmanten podatek, zato se moramo sedaj že v prvem polletju letošnjega leta prilagoditi," je pojasnil razloge za nujno reorganizacijo Klasinc.

Glede na to so v ŠOU predlagali kar nekaj ukrepov, a najprej bodo po njegovih besedah začeli pri sebi in vso administracijo preselili iz velikih prostorov na Kersnikovi 4 v manjše prostore na Vojkovi 63, kjer zdaj domuje ljubljanska visoka šola za dizajn. V ŠOU v Ljubljani imajo namreč kar nekaj odpovedi najemnih pogodb, med temi tudi s strani omenjene visoke šole.

"Želja nam je, da na Kersnikovi 4 oziroma v tem delu mesta naredimo manjši hotelček z 22 sobami, ki bi ga upravljal ŠOU Hostel, ki je že zelo dobro upravlja s hostlom Celica in tukaj lahko oplemenitimo naše investicije in osnovna sredstva," je povedal. Prav tako bi radi vzpostavili študentsko menzo na K6 z zelo dobro in najcenejšo hrano za študente (bon plus 1,50 evra).

Ne gre za komercializacijo

Cilj ŠOU v Ljubljani je, da K4 postane močno študentsko stičišče. Opozoril je, da "nikakor ne gredo v komercializacijo", da bi se ŠOU ukvarjala z gostinstvom in hotelirstvom. S tem se bodo po Klasinčevih navedbah ukvarjali njihovi zavodi.

Ob tem po njegovih besedah "razmišljajo" tudi o prostorski združitvi vseh treh študentskih medijev - časnika Tribuna, Radia Študent in ŠOUvizije. Temu pa nasprotujejo v uredništvu Tribune, kjer so v sporočilu za javnost poudarili, da so bili "sklepi o selitvi sprejeti mimo vednosti ali ob nasprotovanju vpletenih kolektivov". V selitvi vidijo tudi "škodljivo namero vsebinskega združevanja medijev".

Selitev v Rožno dolino je po mnenju uredništva Tribune tudi "popolnoma nepragmatična", saj je vsa Tribunina administracija vezana na predsedstvo in računovodstvo ŠOU, ki bi bila po predlagani ureditvi na drugi strani mesta, so zapisali.

"Ne gre za krajšanje vsebin"

Glede na vprašanja novinarjev, kako je predsedstvo ŠOU 22. aprila sprejelo sklep, ki že do 15. junija predvideva selitve Tribune in ŠOUvizije iz trenutnih prostorov na Kersnikovi ulici v prostore Radia Študent v Rožni dolini, pa je Klasinc odgovoril, da so ta sklep še istega dne preklicali. Menil je, da je združevanje medijev svetovni model, a da se bodo "usedli za skupno mizo in poskušali najti konsenz za prihodnost".

Še enkrat je zagotovil, da pri reorganizaciji ŠOU nikakor ne gre za krajšanje vsebin, ampak "samo za obogatitev in dolgoročno ohranitev pozicije študentov na K4".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.