Slovenija
34 ogledov

Šou s kriznim vodjem

V ponedeljek je na ŠOUL odstopil Alen Nikola Rajkovič, eden od ministrov (na fot Žurnal24 main
Študenti. Namesto Romana Didoviča prihaja Marko Pogorevčnik. Šos še mesece brez predsednika.

Danes bodo poslanci študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOUL) volili vršilca dolžnosti direktorja. Na mesto Didoviča, ki je 21. decembra odstopil, bo tako danes verjetno izvoljen Pogorevčnik.

Krizni menedžer
Pogorevčnik je bil pred leti predsednik uprave pozneje propadle mariborske tovarne akumulatorjev Vesna, predlani pa nadzornik v kranjski Zvezdi. Kot so potrdili nekateri sogovorniki blizu ŠOUL, ga je predsedstvo v organizacijo pripeljalo kot kriznega menedžerja, ki bi racionaliziral njeno poslovanje. Njegov mandat sicer lahko traja največ eno leto, predsedstvo pa ga je v skladu z akti ŠOUL lahko predlagalo brez razpisa.

Proračun, ki je še lani znašal nekaj čez šest milijonov evrov, naj bi letos zmanjšali na okoli štiri milijone, ob sprejetju zakona o malem delu pa se ŠOUL obeta celo padec na komaj milijon, trdijo poznavalci. V luči tega je verjetno tudi drastično zmanjšanje števila zaposlenih v ŠOUL in njenih zavodih, o čemer so pred dnevi neuradno poročale Finance.

Še vedno prioriteta
Od oktobra lani, ko je Katji Šoba potekel status študentke, pa je pri izvolitvi novega predsednika neuspešna Študentska organizacija Slovenije (Šos). “Glede na to, da trenutno Šos vodi namestnik predsednice, je izvolitev predsednika ena od prioritet organizacije, a kdaj se bo to zgodilo, ne moremo opredeliti. Odvisno je od več dejavnikov, pričakujemo pa, da bi bile volitve v naslednjih nekaj mesecih,” na vprašanje, kdaj bi študenti lahko dobili novega predsednika, odgovarjajo na Šosu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.