Slovenija
2 ogledov

'Sova je katastrofalna'

Žurnal24 main
Jelinčič in Kumer sta prejela pismo, v katerem sodelavec Sove zatrjuje, da je stanje v agenciji katastrofalno, kader pa amaterski. Jelinčič se z vprašanjem obrača na vlado.

Člana komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Zmago Jelinčič (SNS) in Dušan Kumer (SD) sta prejela anonimno pismo, v katerem domnevno "mlajši delavec Sove" očita, da je celotno stanje v agenciji "katastrofalno", Sovo pa naj bi vodili "popolni amaterji". Jelinčič zato vlado sprašuje, kaj namerava storiti za odpravo navedb v anonimki.

"Direktor na nivo vratarja"
Pisec anonimnega pisma, katerega kopijo je v pisnem vprašanju vladi priložil Jelinčič, sicer izpostavlja problem učinkovitosti operativnega dela, sedanjemu direktorju Sove Andreju Rupniku pa očita, da se sploh ne ukvarja z bistvenimi zadevami operativnega delovanja, temveč se je spustil na nivo vratarja, ki nadzoruje, kdaj kdo pride v službo.

"Agencija operativno nesposobna"
Poleg tega naj bi Rupnik nekdanjemu premierju Janezu Janši – slednjemu avtor anonimke očita, da je s pomočjo nekdanjega direktorja Sove Matjaža Šinkovca in nekdanjega pravosodnega ministra Lovra Šturma "odstranil dokumente o svoji vpletenosti v razne nečednosti" – služil "samo za diskreditiranje sedanje koalicije in osebno predsednika vlade" Boruta Pahorja, saj naj bi bila agencija "trenutno operativno popolnoma onesposobljena".

Poslanec SNS vlado še sprašuje, ali je reagirala na ugotovitve računskega sodišča in ali namerava postaviti Sovo na ustrezno mesto, da bo služila interesu države in ne le posameznikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.