Slovenija
32 ogledov

Sova ni prisluškovala Žureju

Po Černačevem mnenju gre le za boj za politično oblast nad Sazasovimi milijoni. Žurnal24 main
Tako so na agenciji zatrdili komisiji DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb.

Predsednik komisije Zvonko Černač je po seji pojasnil, da je za pisna pojasnila o morebitni povezavi Sove z bivšim uslužbencem Bojanom Bratušo pri domnevnem nezakonitem zasledovanju zaprosil tudi direktorja Sove Andreja Rupnika. Bratuša naj bi namreč nezakonito prisluškoval in sledil direktorju Urada za intelektualno lastnino Juriju Žureju in tudi poslancu Zaresa Tadeju Slapniku.

Rupnik je pojasnil, da Sova nima nobenih stikov z nekdanjim uslužbencem Bratušo in nikakršnih povezav z domnevnim nezakonitim prisluškovanjem Žureju, je povedal Černač. Ta je ocenil, da gre pri celotni zadevi Sazas za vprašanje, kdo bo politično vršil nadzor nad to organizacijo. Kot je dejal, se je namreč o zadevi začelo govoriti, ko se je vpletel državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Jožef Školč.

Današnjo sejo je sicer zahteval Zares, ki je v svojem sklicu omenil tudi Bratušo. Temu je po besedah Černača delovno razmerje pred leti prenehalo in je udeležen v nezakonitem odtekanju denarja iz Sove. Černač tako pričakuje, da bo policija preiskala sume nezakonitega zasledovanja in tudi domnevne nezakonitosti, ki se očitajo Žureju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.