Slovenija
60 ogledov

Spam SMS-sporočil ni možno blokirati

Lažno sms-sporočilo
1/2
Varni na internetu
V zadnjih dneh je več uporabnikov mobilnih telefonov prejelo nenavadna SMS-sporočila. Gre za spam sporočila, pred katerimi se ne morete zaščititi.

Kot so zapisali na spletni strani Varni na internetu, so uporabniki dobili dve različni SMS-sporočili.

Eno sporočilo uporabnika obvešča, da je bil izžreban in bo dobil brezplačno darilo Apple. "Povezava v sporočilu vodi na spletno stran, ki pa ni nič drugega kot vaba za plačljivi SMS-klub," so zapisali na Varni na internetu. 

Drugo sporočilo pa je tipičen poskus nigerijske prevare. Neznanec prejemnika vabi k poslovnemu sodelovanju, pri katerem mu obeta veliko vsoto denarja.

Lahko jih le prepoznamo

Pri omenjenih sporočilih ne gre za običajne esemese, ampak za t. i. spam sporočila, ki so sicer bolj znana in pogostejša pri elektronski pošti.

"Za razliko od slednjih nas pred prejemanjem neželenih spam SMS-sporočil ne ščitijo nobeni filtri, ki bi blokirali njihovo dostavo. Trenutno je edina rešitev pred takimi sporočili to, da se jih naučimo prepoznati kot zlonamerna, nanje ne odgovarjamo in jih izbrišemo. Za razliko od elektronske pošte je v teh primerih tudi zelo oteženo iskanje  ponudnika, od koder je bilo sporočilo poslano, sploh ker se da podatek pošiljatelja SMS-sporočila dokaj enostavno ponarediti," še opozarjajo pri Varni na internetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.