Slovenija
147822 ogledov

Končno: Spar napovedal veliko novost v svojih trgovinah

Spar Slovenija spletna trgovina SPAR Slovenija
Sledijo okoljskim ciljem in umikajo plastične vrečke za enkratno uporabo.

V Sparu z novim letom umikajo plastične vrečke za enkratno uporabo za sadje in zelenjavo. Namesto teh bodo z novim letom na voljo plačljive bio razgradljive vrečke ali mrežaste vrečke za večkratno uporabo.

"Spar Slovenija z ambiciozno postavljenimi podnebnimi in drugimi okoljskimi cilji ter uporabo okolju prijaznih materialov sledi svoji ekološki zavezi, ob tem pa odgovornost do narave približuje tudi zaposlenim v podjetju in kupcem. V skrbi za trajnostno delovanje zato kot prvi trgovec v Sloveniji v celoti umika plastične vrečke za enkratno uporabo na oddelku za sadje in zelenjavo, s čimer bo letno prihranil kar 105 ton plastike," so ob tem pojasnili v podjetju.

Opozorili so, da je poraba plastičnih vrečk v EU še vedno visoka, predvsem na račun sadja in zelenjave.

Koliko boste torej po novem letu odšteli za vrečke?

V Sparu bodo bio razgradljive vrečke stale 3 cente, paket štirih mrežastih vrečk pa trenutno stane 1,99 evra.

Poleg tega so v Sparu zasnovali tudi posebno nakupovalno vrečko z žepkom. "Ta je bila oblikovana z mislijo na kupca in njegovo trajnostno delovanje, zato imajo poseben žepek, ki je dodan prav z namenom, da vanj shranimo mrežaste vrečke in smo pripravljeni, da ju uporabimo ob naslednjem nakupu," so pojasnili. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 31
  • darefoks 19:33 02.december 2023.

    mene ni nikoli v sparu zato se naj jebejo

  • Šustet 09:44 02.december 2023.

    S tem bo špar odgovornost do narave prebacil na pleča kupcev!! Vrečke bodo plačljive, plača kupec, špar bo še zaslužil na vrečkami, to je polenta ne pa skrb do narave

  • Justme 08:06 02.december 2023.

    Storili so to kar bi v Butalah storili že pred leti.S to potezo so dokazali, da se jim "fucka" za naravo. Pravi trgovec in država bi izkoristila svojo "moč" in za začetek postavila ultimat proizvajalcem pijač, da PET embalažo nadomestijo ...prikaži več s stekleno.Zelenjavo boste še vedno zavijali v PVC folijo da ohranite svežino. Trgovcem je važen izključno in samo DOBICEK.Na okolje in svoje zaposlene se enostavno požvižgajo. Zurnalovci, v bodoče dodajte še kakšno plačilno listo za trgovko iz podjetja Spar.