Slovenija
12 ogledov

Spar najmanj dražil

Žurnal24 main
Trgovci so Žurnalovo košarico aprila lani v povprečju podražili za dober evro. Za pot boste porabili več denarja, kot boste privarčevali pri živilih.

Med sedmimi izbranimi trgovci, ki smo jih popisali lani, se je Žurnalova košarica najmanj podražila v Intersparu, kažejo rezultati vnovičnega popisa cen desetih izdelkov (navedeni so v tabeli). Pocenila se ni nikjer. Pred slabim letom je košarica v Intersparu stala 11,06 evra, letos pa je osem centov dražja. Najmanj izdelkov sta podražila Eurospin in Tuš po trije izdelki imajo še vedno enako ceno.

Najdražja v E.Leclercu
Cene košarice se gibljejo od 10,82 evra v Lidlu do 13,07 evra v E.Leclercu. A je treba omeniti, da pri zadnjem nismo upoštevali bonusov, ki se uporabniku naložijo na E.Leclercovo kartico. Idealno košarico najcenejših izdelkov je letos možno kupiti za osem centov manj kot lani, ko je bilo treba zanjo odšteti 9,02 evra.

Najcenejši izdelki v Žurnalovi košarici (kliknite za povečavo) © Žurnal

 
Lov za najcenejšimi
Popis smo opravili v ljubljanskem Mercatorju Šiška, ob Celovški cesti smo se ustavili v Hoferju, na Rudniku smo obiskali E.Leclerc, v nakupovalnem središču BTC pa Eurospin, Interspar, Lidl in Tuš. Za popis izdelkov v vseh trgovinah smo potrebovali slabe štiri ure, ob tem pa smo z avtomobilom prevozili 34,6 kilometra. Ali se lov za najcenejšimi sploh izplača? Zagotovo ne. Razlika med najcenejšo in najdražjo košarico je 2,25 evra, mi pa smo le za pot, če bi preračunali uradno (0,37 evra za kilometer), porabili 12,8 evra ali toliko, kot bi odšteli za eno in pol idealne Žurnalove košarice. Naj omenimo, da smo pri kruhu upoštevali tudi 800-gramske štruce (vrednost nato preračunana za kilogram), enako velja še za testenine, saj so v Hoferju denimo na voljo kilogramske, ki so cenejše od vseh drugih polkilogramskih.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.