Slovenija
10988 ogledov

Spar te informacije noče razkriti

Spar
V Sparu Slovenija beležijo rekorde, koliko znaša čisti dobiček, vendarle ne izdajo.

Spar Slovenija je lani ustvaril 804 milijone evrov prihodkov od prodaje, kar je 3,6 odstotka več kot predlani in največ doslej. Tržni delež so kljub odprtju le ene nove trgovine bistveno povečali, je na novinarski konferenci v Ljubljani poudaril generalni direktor družbe Igor Mervič.

Koliko je znašal čisti dobiček, Mervič ni želel razkriti, je pa povedal, da je bil zaradi vlaganj nižji kot predlani, ko je po podatkih iz revidiranega letnega poročila za 2017, objavljenega na Ajpesu, znašal 13,1 milijona evrov. Razloge za rekordni obseg prometa je pripisal izboljšavam na logističnem področju in veliki samostojnosti, ki jim omogoča, da poslujejo "tako rekoč kot lokalno podjetje".

O tržnem deležu konkretno ni želel govoriti, po navedbah časnika Finance pa ta znaša dobrih 23 odstotkov. Ob koncu lanskega leta so imeli skupno 101 prodajalno, 21 franšiznih trgovin in devet restavracij.

Na zadnji dan lanskega leta je Spar Slovenija zaposloval 4696 delavcev, kar je 95 več kot leto prej. Mervič je ob tem izpostavil, da ima med vsemi Sparovimi podružnicami slovenska eno najnižjih stopenj fluktuacije.

Tudi letos v širitev

Letos nameravajo odpreti skupno šest novih prodajaln. Prodajalno na Bledu so že odprli, začeli so tudi z gradnjo poslovalnice v Mozirju. Veliko bodo vložili tudi v prenovo obstoječih prodajaln. "Rečem lahko, da začenjamo večji investicijski cikel," je ob tem dejal Mervič.

Za letos sicer načrtujejo nadaljnjo širitev ponudbe, predvsem v segmentu ekološko pridelanih živil, izdelkov lastne blagovne znamke in izdelkov za kupce s posebnimi prehranskimi potrebami.

Spar Slovenija Spar: gre za zlorabo naše blagovne znamke

Gradnja v Šiški se bo zavlekla

Gradnja velikega nakupovalnega središča v ljubljanski Šiški, ki ga gradi družba SES in kjer bo Spar največji najemnik, poteka po načrtih. Čeprav so lani napovedovali, da ga bodo odprli že letos jeseni, se bo gradnja očitno nekoliko zavlekla, saj je Mervič odprtje danes napovedal za pomlad 2020.

Posledice požara še niso odpravljene

Konec lanskega decembra je trgovčev distribucijski kompleks na Letališki cesti v Ljubljani prizadel požar, katerega posledic še niso uspeli v celoti sanirati. V mesecu dni bodo zmogljivost po pričakovanjih dvignili na 90 odstotkov, škodo pa naj bi v celoti sanirali do junija.

spar Promo Oglaševanje Spar uvedel novost pri nakupovanju. Jo boste uporabili?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • fiston 19:54 28.marec 2019.

    Ne vem zakaj skriva dobiček, tudi ta bo viden na AJPES.

  • Gigiinjo 16:43 28.marec 2019.

    Ali pa dobesedno maltretiranje za 635e BRUTO :))

  • bojovi 14:42 28.marec 2019.

    Spar -> delo komisionarja slišal sem, norma 1200 komadov, za 800€, če prideš eno minuto prepozno s pavze, sankcije te čakajo. Sobote delovne, mogoče tudi prazniki, ljudje prihajajo tudi 2 uri prej na delo, da lahko dosežejo normo, nisi 90% ...prikaži več unčikovit ali 3x na mesec ne narediš norme, adijo, odpuščen.