Slovenija
19 ogledov

Specialci čakajo na buren finiš leta

policija Anže Petkovšek
Policija. Povečanja števila kazniv ih dejanj še ni zaznala, a ga v zadnjih dneh leta pričakuje.

Policija je imela v letošnjem decembru z zagotavljanjem reda in miru v državi približno toliko dela kot druge mesece leta. “Zadnji mesec nismo opazili večjega porasta števila kaznivih dejanj in večjih odstopanj v primerjavi z istim obdobjem v prejšnjih letih, zato na območju Policijske uprave Kranj tudi ni bilo treba okrepiti števila patrulj na terenu,” sporočajo kranjski policisti. Tudi ljubljanski policisti ugotavljajo, da “dogodki do zdaj v povprečju ne odstopajo od prejšnjih let”.

Pričakujejo povečanje

Lani so sicer policisti med božično-novoletnimi prazniki obravnavali 175 primerov, ko je bilo z nedovoljeno uporabo pirotehničnih sredstev poškodovano premoženje ali so bili ogroženi posamezniki, predlani štiri primere manj.

Neuradno pa naj bi policija pred koncem leta vendarle pričakovala povečanje števila vlomov, ropov, drugih hujših oblik kriminala in celo samomorov. Zaradi tega naj bi bila od 1. decembra v neprestani pripravljenosti tudi specialna enota policije oziroma dežurni pripadniki enote zunaj rednega delovnika med 7. in 15. uro.

Komentarjev 1
  • recesija 00:42 30.december 2011.

    Jaz bom danes (30.12.2011) v Parjah pri Pivki s stanovanjkih hiš kradel bakrene žlebove.