Slovenija
24 ogledov

"Spektakel" in revščina

Milan Utroša vladi očita, da se s tajkuni ne ukvarja. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Socialni sporazum. Sindikati kritični, ker sta v njegovih izhodiščih država in gospodarstvo, ne pa človek.

Pogajanja. "Prvi vtis je, da gre za medijski spektakel vlade. Tudi to, kar so v zadnjih dneh sporočali, je neke vrste metoda zastraševanja, da se ustvarja šok, da bi socialni partnerji dobili vtis, da je treba na vse pristati." Tako današnji sestanek vlade z delodajalci in sindikati o socialnem sporazumu v protokolarnem objektu Brdo vidi sindikalist Milan Utroša.

Od dogodka ne pričakuje "kaj posebnega", pravi. Zbodlo ga je tudi, da vlada v izhodiščih sporazuma omenja "predvsem težave, ki jih imajo banke, pa država in gospodarstvo s konkurenčnostjo, spregleda pa človeka in revščino, ki je največji problem". Sindikalnih izhodišč Utroša ni želel razkrivati. Meni pa, da je pozitivno, da se je vlada sporazuma lotila tako, da "bo vsak dal svoje predloge, ekspertna skupina bo pripravila osnutke, da se vidi, kje kaj striže, nato pa se bomo usedli in se začeli pogajati".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.