Slovenija
43 ogledov

Spektakel za devet evrov

Štadion hddolimpija
Bežigrad IceFest 2013. Plečnikov stadion bo januarja gostil tri hokejske tekme.

Telemach Olimpija bo 4., 6. in 8. januarja v Ligi Ebel na Plečnikovem stadionu gostila beljaški VSV, zagrebški Medveščak in celovški KAC. Vstopnice za spektakel bodo na voljo že v sredo, najprej paketne za stojišča za 21 evrov. Od petka bo mogoče kupiti tudi vstopnice za posamezne tekme; stojišča bodo na voljo od devet evrov, sedišča od 12 do 20 evrov. Teh bo na vsaki tekmi tri tisoč, skupaj pa bo lahko stadion sprejel med 8.500 in deset tisoč obiskovalcev. Da bodo organizatorji pokrili stroške – ti so 250 tisoč evrov –, se jih mora na vsaki tekmi zbrati vsaj šest tisoč.

Stožice odpadle

Ti so se za spektakel odločili po vzoru tujine in ker so želeli na poseben način obeležiti 80. obletnico prve mednarodne tekme v zgodovini slovenskega hokeja, je pojasnil direktor Olimpije Matjaž Sekelj. Najprej so to želeli narediti v Stožicah, zaradi strahu pred uničenjem travnate površine pa so se odločili za stadion za Bežigradom, za katerega so dobili tudi soglasje zavoda za varstvo kulturne dediščine.

Priprave so že v polnem teku, stadion je že očiščen, je pojasnil Tomaž Langerholz, v Olimpiji zadolžen za odnose z javnostmi. Led bodo začeli pripravljati še pred novim letom, nared pa naj bi bil 1. januarja.

Naj postane tradicija

"Menim, da je to nekaj zelo pozitivnega; še zlasti za slovenski hokej, ki ni ravno v rožnatem položaju. Upam, da bo ta spektakel pripomogel k temu, da bodo ljudje malce več spremljali naše tekme," je povedal napadalec zmajev Žiga Pance in dodal, da je bila septembrska tekma v Areni v Puli zanje nekaj novega: "Takšnih dogodkov ni nikoli preveč. Rad bi videl, da bi tudi te januarske tekme za Bežigradom postale tradicija."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.