Slovenija
22 ogledov

Speljem ali ustavim?

“Vozniki so ob semaforju nekoliko postali in začudeno gledali,” je povedal brale Žurnal24 main
Promet. Semafor v Simonovem zalivu nekaj dni kazal rdečo in zeleno luč hkrati.

“Odločil se je, da ne ve, ali je zelena ali rdeča,” je komentiral bralec, ki nas je opozoril na napako semaforja v križišču v Simonovem zalivu. Pred dnevi je na levem semaforju s strani Belvederja proti Izoli najprej gorela rdeča, nato pa se je hkrati prižgala še zelena luč.

Elektromehanik Julijan Buhaj, ki je v imenu upravljalca Komunale Izola popravil semafor, je razložil, da je odpovedal končni modul. O napaki so ga obvestili policisti.

Poklicati policijo, občino
K sreči je semafor na desni strani delal pravilno, zato ni bilo večjih zastojev ali težav. Semafor je dvojno luč kazal kar nekaj dni, zdaj že deluje normalno. Anita Leskovec s koprske policijske uprave je poudarila, da je treba v takšnih primerih in ob zastojih ohraniti mirno kri ter biti še posebej previden. “Treba je takoj poklicati ali policijo ali druge občinske službe, ki bodo nato pravilno ukrepale,” je dodala.

Odgovorni odškodnino
Ob tem se porajajo vprašanja, kaj storiti, če se pripeti nesreča, kdo je odgovoren in ali je možno uveljavljati odškodnino pri morebitni škodi. Odvetnik Matjaž Nanut, ki se ukvarja z odškodninami, je razložil, da je to možno terjati le od odgovornega za nastanek škode. “Če bi bilo v policijskem zapisniku izrecno navedeno oziroma bi bilo dokazano, da sta se nesreča in škoda zgodili zaradi napake na semaforju, bi bil odgovoren upravljalec. Sicer pa je kriv povzročitelj nesreče,” je dodal Nanut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.