Slovenija
35 ogledov

Spet bi kadriral v Luki

Žurnal24 main
Uprava. Prometni minister Patrick Vlačič bi posegel v vrh Luke Koper.

Koper. "Slišal sem za to idejo, a je ne Kapitalska družba (Kad) ne Slovenska odškodninska družba (Sod) ne podpirata. Zavzemamo se za transparentnost in pri podpisovanju pogodb bi moralo v dobro podjetja obveljati, da mora za podpisovanje vselej veljati pravilo štirih oči, ne pa, da je to zgolj možnost," komentira Borut Jamnik, predsednik uprave Kada, ki je skupaj s Sodom 15-odstotni lastnik Luke Koper.

Širitev za Bajca?

Kandidat. Obalna SD naj bi v Luko poskušala spraviti Jadrana Bajca, ki naj bi bil pristojen za področje investicij. Bajc je v preteklosti sicer že bil v igri za naskok fotelja v upravi Luke, bil pa je tudi med kanddati za nadzornika Darsa. Včeraj se na naše klice in SMS-sporočila ni odzval.

Vlačič bi več vpliva
Preverjali smo informacijo o ideji, da bi bila uprava Luke po novem enočlanska.

Po naših neuradnih informacijah je prometni minister Patrick Vlačič z njo tudi prišel na četrtkovo sejo vlade, ki naj bi takšen sklep po njegovem predlagala kot večinski lastnik na bližnji skupščini Luke.

A ideji o takšni spremembi statuta Luke ministri po naših neuradnih informacijah niso bili naklonjeni, češ da bi z enočlansko upravo in svojim kandidatom minister dobil prevelik vpliv na vodenje Luke.

Tako naj bi bila na koncu sprejeta odločitev, da se uprava razširi še za enega člana in Vlačič si bo s svojim kandidatom zagotovil zaželjeni večji vpliv v podjetju. Minister se na našo prošnjo za pojasnilo kadrovskih načrtov ni odzval.

Idejo o enočlanski upravi je obsodila tudi Olga Franca, podpredsednica SLS in nekdanja nadzornica Luke – prepričana je, da bi bila takšna odločitev za družbo škodljiva. V Luki pa je niso komentirali, saj z ministrovim predlogom in odločitvijo vlade niso seznanjeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.