Slovenija
10 ogledov

Spet bi zaposlili 125 ljudi

slovenija 14.03.11, Kladivo, Ustavno sodisce, Ustavni sodniki, Ustavni sodniki o Anže Petkovšek
Masleša, Bratuškova in Pličanič danes o projektu Lukenda, ki ga Janševa vlada ni podaljšala. Vrh sodstva si želi postopne ukinitve.

Predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša bo danes popoldne o projektu Lukenda spregovoril s predsednico vlade Alenko Bratušek in ministrom za pravosodje Senkom Pličaničem.

Projekta Lukenda, namenjenega zmanjševanju sodnih zaostankov, vlada lani ni podaljšala, sodstvo pa si želi, da bi se projekt še nekaj časa nadaljeval. Že decembra lani so pripravili predlog, po katerem bi se projekt ukinjal postopoma, ponovno pa bi se zaposlilo okoli 125 uslužbencev, ki bi nudili podporo sodnikom, da bi se ti lahko posvečali le sojenju.

Brez dela 250 uslužbencev

Ker vlada za letos ni predvidela podaljšanja projekta Lukenda, sodišča pogodbe o zaposlitvi niso podaljšala okoli 250 uslužbencem, denimo strokovnim sodelavcem, sodniškim pomočnikom, vpisničarjem in zapisničarjem ter kurirjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.