Slovenija
31 ogledov

Spet bodo šli v volilni boj

Kostanjeviški svetnik Silvo Miklavž se je le pomenljivo nasmehnil, ko smo omenil Žurnal24 main
Posavski župani. Znova bodo kandidati. Za Žurnal24 so se odkrili še štirje.

Posavje. “Nič še ni uradno, priznam pa, da sem soglašal s kandidaturo za župana,” je za Žurnal24 potrdil poklicni sevniški župan Srečko Ocvirk, SLS. Na čelu občine je šele dve leti, potem ko je nadomestil pokojnega Kristijana Janca.

Ne bosta kandidirali
Sevničanki. Na županskih volitvah ne bo Meri Kelemina in Brede Drenek Sotošek. Izkušnje preteklih volitev so namreč pokazale, da kandidatke med volilci niso zaželjene.

Prvi je namere po vnovičnem prevzemu županske funkcije objavil brežiški župan Ivan Molan, SDS, ki končuje svojo šestletko. Občino je prevzel od Andreja Vizjaka, ko je ta postal minister. Krški župan Franci Bogovič, SLS, napoveduje kandidaturo za četrti mandat. “V teh letih sem veliko storil za občino, rad pa bi dokončal pomembne projekte,” je dejal župan, ki namerava vlogo državnozborskega poslanca opravljati še dve leti, do konca mandata. “Nisem se še odločil, saj imam še čas,” pa je skrivnosten prvi kostanjeviški župan Mojmir Pustoslemšek, ki je še pred meseci zatrjeval, da ne bo več kandidiral.

Še trije priznali
Sem neodvisni županski kandidat s podporo nekaterih strank,” je za Žurnal24 priznal Milko Veršec iz Brežic. Kandidaturo sta potrdila tudi občinski svetnik SLS Ivan Sušin iz Brežic in Dušan Šiško, SNS, iz Krškega. Nepoklicni krški podžupan Cveto Sršen, SDS, bo funkcijo župana, če bo izvoljen, opravljal poklicno. Sevniški svetnik Tomaž Lisec, SDS, je že uradno najavil svoj naskok na to funkcijo, bolj skrivnostna pa je levica. Naš vir pravi, da bo levico v Sevnici poosebljal nekdanji krmeljski ravnatelj Rado Kostrevc.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.