Slovenija
19 ogledov

Spet dela na avtocestah

(Foto: arhiv Žurnala24) Žurnal24 main
Dars bo po praznikih začel z obnovo na dolenjskem avtocestnem kraku, in sicer na odseku avtoceste med priključkoma Višnja Gora in Grosuplje.

Izvajalec del bo obnovil del smernega vozišča proti Ljubljani, in sicer na klancu navzdol do izvoza Hotel-Grosuplje.

Na dolenjskem avtocestnem kraku Dars letos ne načrtuje drugih obnovitvenih del. Opravljali bodo le manjša investicijska vzdrževalna dela ali morebitna nujna intervencijska dela, ki se opravljajo praviloma izven prometnih konic.

Obnove vozišč in objektov Dars načrtuje tudi na primorskih avtocestnih odsekih Unec-Postojna in Divača-Kozina, na odseku štajerske avtoceste Šentrupert-Vransko-Trojane ter na gorenjski avtocesti na odseku Lipce-Lesce.

Z deli bodo obnovili in ojačali 4,2 kilometra vozišča. Promet bo med konicami od ponedeljka do petka potekal po polovici avtoceste v smeri Ljubljane praviloma po dveh zoženih pasovih in ob omejeni hitrosti vožnje, ob koncih tedna in v obdobjih izven prometnih konic pa bo praviloma vzpostavljen en pas, je Dars sporočil prek svojih spletnih strani.

Vzdrževalci Darsa bodo zaporo začeli postavljati predvidoma v torek, takoj po njeni postavitvi pa bo izvajalec - v skupnem nastopu SCT Asfalti in Cestno podjetje Ljubljana - do konca prihodnjega tedna začel z deli, ki jih mora zaključiti v 40-dnevnem pogodbenem roku od uvedbe v delo.

Vrednost del po pogodbi, ki jo je Dars z omenjenim izvajalcem sklenil oktobra 2010, je 2,8 milijona evrov.

Obnove ni bilo že od leta 1989
Odsek avtoceste Šmarje Sap-Višnja Gora, katerega del bo obnovljen, je bil zgrajen in predan prometu leta 1989 in odtlej na smernem vozišču proti Ljubljani ni bilo večjih obnovitvenih posegov. Omenjena avtocestna priključka bosta med obnovitvenimi deli odprta za promet.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.