Slovenija
19 ogledov

Spet na referendum?

Dušan Semolič je napovedal delavski protest. Žurnal24 main
V zraku je znova nov referendum. Tokrat ga napoveduje Zveza svobodnih sindikatov, če bodo varčevalni ukrepi brez upoštevanja pripomb sindikatov zaživeli.

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je oblikovala kar 15 predlogov za vlado. Večina se jih nanaša na davčno zakonodajo, varčevanje v vojski in pa denimo zmanjšanje števila občin. Zdaj od vlade pričakujejo "intenzivni socialni dialog".

V nasprotnem primeru in ob neupoštevanju sindikalnih predlogov bomo volivci morda znova morali na volišča. ZSSS namreč napoveduje: "Če zakon, ki ga bo sprejel državni zbor, ne bo vseboval temeljnih zahtev ZSSS, bodo predstavniki ZSSS v državnem svetu predlagali sprejem odložilnega veta na sprejeti zakon. V primeru nesprejetja veta v državnem svetu ali ponovnega izglasovanja zakona v državnem zboru, bo ZSSS takoj začela izvajati postopke in aktivnosti za izvedbo naknadnega zakonodajnega referenduma v skladu z zakonom o referendumu in ljudski iniciativi."

Komentarjev 2
  • francek 20:55 29.marec 2012.

    NASTOPIL JE ČAS, DA ZAČNEJO SINDIKATI DELATI ZA MALE LJUDI ZA TISTE, KI PLAČUJEJO SINDIKALNO ČLANARINO NE PA, DA SE BORIJO ZA ONE, KI IMAJO VELIKE POKOJNINE IN PLAČE. SINDIKATE JE POTREBNO TUDI VPRAŠATI, KJE SO BILI, KO SO TAJKUNI ...prikaži več BREZ KAPITALA ZAČELI PREVZEMATI FIRME.

  • deželan 15:58 29.marec 2012.

    Sindikati pravijo, da je potrebno pobrati več gospodarstvu, še najolj glasen pri temu so sindikati javnega sektorja.Sindikati pozabljajo obdobje Matija Gubca, ko so se ljudje uprli prevelikem dajatvam, gospodje ne vedo, da večji davki v gospodarstvu pomeni dodatno ...prikaži več odpuščanje delavcev. Zgodovina se ponavlja, vsi ki imajo podeljene pravice zahtevajo status quo seveda na račun teh ki delajo. Ko nagovarjajo da je potrebno dodatno zaposlovanje v gospodarstvu morajo vedeti, da se tudi oni sami lahko preizkusijo v gospodarstvu, saj je po njihovi logiki to zelo preprosto !BDP leta 2000 znaša 17.500$ , leta 2010 pa 26.600$ večji za 52%, a še vedno nezadosten za pokritje izdatkov države. Spoštovani sindikati, pa ugotavljajo, da gospodarstvo še vedno da premalo.