Slovenija
21 ogledov

Spet odkopali davek na nepremičnine

Niti Gaspari niti Križanič nista jasno odgovorila, kako bo država varčevala pri Žurnal24 main
Rebalans proračuna naj bi bil v državnem zboru potrjen že sredi septembra. Vlada znova na glas razmišlja o davku na nepremičnine.

Minister za finance Franci Križanič je na tiskovni konferenci po seji vlade povedal, da pričakujejo glasovanje o rebalansu v državnem zboru do sredine septembra, hkrati pa računajo, da bi 1. oktobra v parlament poslali proračun za leti 2012 in 2013, s finančnimi postavkami, medtem ko bo osnovni razrez po posameznih ministrstvih na vladi pripravljen prihodnji teden.

"Pogajanja z ministrstvi so precej burna, gre za varčevanje, kakršnega do zdaj nismo bili vajeni," je dejal Križanič. "Bo izrazito varčevalen proračun, primanjkljaj se bo drastično znižal, in sicer na 3,25 v ožji državi," je še povedal Križanič.

Po Križaničevem mnenju je vnovič postal aktualen tudi davek na nepremičnine. "Vprašanje je, kdaj in s kakšnim tempom ga uvesti, glede na zaostreno finančno situacijo pa je ta davek postal spet aktualen tudi v predvolilnem obdobju," je dejal Križanič.

Komentarjev 4
  • privat 09:50 25.september 2011.

    verjetno ta bradati človek ni videl ali slišal za žiletko za britje...samo eno je pa res nikoli ne bomo plačavali nobenega več davka za objekt v kateremu živimo in kateraga smo že izplačali!! Naj bradati uzakoni davek za bogate ,ki ...prikaži več služijo ali pa jim ti objekti samo stojijo...Bradati nam ste že vse vzeli zato pazi...jemo samo kruh! mi nepoznamo več ..kaj je meso in dopusti!

  • muzkontar 15:10 08.september 2011.

    Tale Križaničeva faca je pa kot v tisti oddaji na Discovery-ju - Idiot Abroad.Če tale možakar ve, kaj počne....nesposobneži.

  • jurij 19:19 25.avgust 2011.

    Goveda, ki nam vladajo ne vejo kje imajo glavo in kje rit.Najbolje bi bilo vzet od Hrvatov v najem Goli otok in vse, ki so kakorkoli bili aktivni v politiki zadnjih 20 let poslat tja, za najmanj 20 let.