Slovenija
155 ogledov

“Spet smo pozabljeni”

Prebivalcem območja Na Gradu se ne zdi pošteno, da bodo prikrajšani za optiko, k Žurnal24 main
Optično omrežje. Prebivalci na Gradu Prestranek ostali odrezani.

Občina Postojna naj bi optično omrežje pripeljala v vse vasi občine oziroma do vseh stanovalcev, ki so to želeli. Ti se bodo lahko kmalu priključili. Toda optika vendarle ni prišla do vseh: prebivalci na Gradu Prestranek so ostali brez povezave. 

Dokapitalizacija
Skupščina. V družbi Grad Prestranek je bila konec lanskega leta bilančna izguba 1,5 milijona evrov. Delničarji so na skupščini prejšnji teden soglašali z izvedbo dokapitalizacije v višini milijona evrov, od katere sta odvisna nadaljnje poslovanje in izpeljava projektov obnove.
So drugorazredni?
“Očitno smo spet pozabljeni. Počutimo se kot drugorazredni občani. Ne le da smo ostali brez optike, urejene nimamo niti osnovne cestne infrastrukture,” so nam dejali razočarani domačini z območja Na Gradu v Prestranku. Na Gradu stanuje okrog 12 družin, tudi vse več mladih. Ko so se obrnili na občino, so, kot so nam povedali, dobili odgovor, da Grad Prestranek ni bil vključen v projekt. 

Dogovor le na pol
“Optično omrežje je bilo napeljano do roba posestva, na posestvu pa gradnja ni bila mogoča, saj podjetje Grad Prestranek, ki je lastnik vseh cestišč, ni soglašalo z izvedbo del. Pojasnili so, da se zaradi načrtovane obnove ne bodo odločili za optični kabel, saj bi ga bilo treba v prihodnosti prestavljati,” so nam odgovorili z občine, ali je v igri kakšna alternativa, pa niso povedali. 

Za pojasnilo smo zaprosili tudi družbo Grad Prestranek, ki se ukvarja s turizmom in oskrbo konj. “Z občino smo se pogovarjali le glede naše stavbe. Žal nam je, če so drugi izviseli. Vsekakor smo se pripravljeni dogovoriti za rešitev, toda do zdaj s tem sploh nismo bili seznanjeni,” so nam povedali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.