Slovenija
15 ogledov

"Spet so nekaj več!"

Lopovi so ukradli bakrene cevi, ki so s kisikom oskrbovale pljučni oddelek srbsk Žurnal24 main
Plačila dežurstev. Branimir Štrukelj: Gre zgolj za obvod plačila dežurstev v bolje plačane nadure.

Zdravniki. “Sporazum prinaša možnosti za izboljšanje plačila nadurnega dela zdravnikov. To lahko pomeni, da se plačilo, ki so ga zdravniki dobivali za dežurstva, prenese na plačilo nadur,” je sporazum s Fidesom, ki ga je potrdila vlada, komentiral sindikalist Branimir Štrukelj. Vodja Konfederacije sindikatov javnega sektorja (KSJS) je prepričan, da tak sporazum druge javne uslužbence postavlja v neenakovreden položaj. Šest sindikatov KSJS se bo zato znova odločalo, ali naj potrdijo dogovor z vlado glede zamrznitve plač.

Plačani na dežurno mesto
“Zdravnik bo med dežurstvom razporejen na dežurno mesto v skladu z razredom dežurnega mesta. V drugih oblikah, ko bo zdravnik zagotavljal 24-urno zdravstveno varstvo, na primer v turnusnem delu ali ob pripravljenosti, pa bo nagrajen v skladu s svojim plačnim razredom,” glede sporazuma vlada–Fides pravi minister za zdravje Dorijan Marušič in trdi, da se primanjkljaj v zdravstveni blagajni ne bo povečal.

Prihranek da ali ne

Vračanje soglasij
Obrazec. Fides bo danes na spletu objavil obrazec za vrnitev soglasij za delo prek rednega delovnega časa. Minister Marušič pričakuje, da bo delo v zdravstvenih domovih normalno teklo v ponedeljek.

Z zmanjšanjem plačila dežurstev naj bi v zdravstveni blagajni privarčevali 13 milijonov evrov. “Enak prihranek je mogoče doseči s strokovno optimizacijo dežurnih mest,” pravi Rajko Kenda, predsednik zdravstvenega sveta. “Za varčevanje je veliko načinov, eden od takih je plačevanje dopustov le iz osnovne plače ne glede na zaslužek prejšnjega meseca,” pa pravi prvi mož zavarovalnice Fakin.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.