Slovenija
2641 ogledov

Spet ujeli kup Slovencev s ponarejenimi testi na covid-19

Testiranje za covid-19 v Ljubljani Profimedia
Na Hrvaškem znova ustavili slovenske državljane s ponarejenimi testi PCR

Čez mejni prehod Sečovlje je v torek skušalo na Hrvaško vstopiti pet slovenskih državljanov, ki so imeli ponarejene negativne teste PCR na okužbo z novim koronavirusom, je danes sporočila policijska uprava s sedežem v Pulju. Eden od slovenskih državljanov je dejal, da je ponarejeni test kupil v Ljubljani.

Med petimi slovenskimi državljani, ki so jih v torek ustavili na mejnem prehodu Sečovlje, sta bila tudi dva mladoletnika.

Policija je ugotovila, da sta mladoletnika pozitiven PCR test sama naredila na računalniku, prav tako 78-letnik in 64-letnica, medtem ko je 43-letnik povedal, da je ponarejeni test kupil v Ljubljani, je danes na spletni strani objavila policijska uprava hrvaške Istre.

Kot so poudarili, so vse ponarejene teste PCR preverili v zdravstvenih ustanovah, kjer naj bi jih domnevno izdali. Policija bo peterico kazensko ovadila zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja dokumentov, so dodali.

Hrvaška zakonodaja za tovrstno kaznivo dejanje predvideva do tri leta zapora.

 
Komentarjev 4
  • duc1 19:03 03.marec 2021.

    Zaprite idiote v POLJE.

  • Avatar MS
    MS 18:39 03.marec 2021.

    251. člen KZ RS (1) Kdor ponaredi listino ali spremeni pravo listino, zato da bi se taka listina uporabila kot prava, ali kdor ponarejeno ali spremenjeno listino uporabi kot pravo, se kaznuje z zaporom do dveh let. Za vsak tak ...prikaži večak primer je potrebno takoj in brez izjeme uporabiti navedeni člen kazenskega zakonika!