Slovenija
24 ogledov

Spet v nasprotno smer na gorenjki

Vožnja v napačni smeri Žurnal24 main
Rdeč citroen je vozil od Lesc proti Ljubljani. Policisti ga niso izsledili, zato prosijo za pomoč.

Kranjski policisti so opozorili, da se je po gorenjski avtocesti od Lesc proti Ljubljani po nasprotnem pasu vozil citroen ax rdeče barve.

Policisti voznika pri kontroli cestne relacije niso izsledili, zato prosijo vse, ki imajo podatke o neznanem vozniku, naj to sporočijo na številko 113 ali 080 1200.

Če ste v takem primeru na avtocesti, policisti svetujejo, da zmanjšate hitrost, prižgete vse štiri smernike, vozite po desnem smernem vozišču (voznem in ne prehitevalnem pasu) in ne prehitevajte. Če je možno, se umaknite na prvo počivališče ali zapustite avtocesto.

Če opazite voznika, ki vozi nasproti, se takoj odmaknite na odstavni pas in pokličite 113.

Komentarjev 2
  • dragec 20:00 25.november 2013.

    Gorenci vozijo zelo dobro??????

  • Žurnalček 19:46 25.november 2013.

    Bi bili tako dobri in umaknili tole idiotsko navodilo , kaj storiti , če naletite na takšen slučaj. A vam ga je tist Žlender napisal in ga gonte do nezavesti.Če naletite na nasproti vozečega spizdite čimbolj desno, ne ...prikaži več bremzajte , ne zaustavljajte ampak se z hitrostjo 100km/ h vozite naprej. Če ste pa pri vsemu temu šoku , še poklicati policaje ali bolje radijsko postajo , ste pa naredili vse kar ste lahko. Če pa karambola ne morete preprečiti , pa 1 sek pred trkom dodajte gas do konca , da se nos vašega avta dvigne in proba predrseti čez streho nasproti vozečega , ne pa da pride do popolnega trka.