Slovenija
25 ogledov

Spet zapleti z Mipovo lastnino

Glede na dolgotrajnost postopka je malo verjetno, da bi kromberški obrat kupca d Žurnal24 main
Obrat Kromberk. Potencialni kupci čakajo, da se bodo lahko za ceno pogajali. Prepočasni postopki.

"Sodišče je trenutno v fazi pridobivanja prvega mnenja upniškega odbora o predlogu za začetek zbiranja nezavezujočih ponudb za prodajo Mipovega obrata Kromberk," nam je pojasnil Samo Turel z novogoriškega okrožnega sodišča. Potem ko je bila dražba zaradi previsoke izklicne cene 34 milijonov evrov neuspešna, najemnica Panvita pa se je zaradi nedonosnosti odločila, da tretjič polletne najemne pogodbe ne bo podaljšala, bo obrat aprila spet obstal, 41 zaposlenih pa bo izgubilo delo.

V Abanki, ki vodi upniški odbor, nam včeraj še niso znali natančno odgovoriti, kdaj se bodo izrekli o predlogu, časa pa imajo 15 dni. Stečaji upravitelj bo lahko poziv objavil po pravnomočnosti sklepa sodišča o začetku zbiranja ponudb. Rok za zbiranje ponudb je dva meseca, k izbranemu najboljšemu ponudniku pa mora pred dokončnim sklepom sodišča svoje mnenje oziroma soglasje spet podati tudi upniški odbor. Če prodaja ne bi bila uspešna, bi stečajni upravitelj Miroslav Benedejčič kupca iskal z mednarodnim razpisom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.