Slovenija
2 ogledov

Spletkanje za denar

Žurnal24 main
Anketa. Zavarovalničarji s klikanjem obrnili rezultat.

Zdravje. “Se strinjate z ukinitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, tako da bi obvezno zavarovanje v celoti krilo določene zdravstvene storitve?” To je anketa, ki visi na vstopni spletni strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), kamor se steka denar za obvezno zdravstveno zavarovanje. Na po njegovem “nedopustno anketo” nas je opozoril vir, ki je želel ostati neimenovan.

Na ZZZS so nam pojasnili, da so to obliko sporazumevanja z javnostjo imeli v načrtu že dlje časa. Prav za to vprašanje so se odločili, “ker je aktualno in nas zanima javno mnenje”, je pojasnil Damjan Kos z ZZZS.

Organizirano ali solo
Kos je dodal, da so že 22. septembra zaznali “množično uporabo ankete, ko je v nekaj urah kar 141 klikov prišlo iz ene od dopolnilnih zdravstvenih zavarovalnic”. Na vprašanje, katere, je razkril, da Triglav, zdravstvene zavarovalnice (ZZ). “Verjetno je njihove zaposlene na to kdo opozoril, drugače si ne znamo razlagati, da bi na isti dan oddali toliko glasov,” meni Kos. Dodal je, da ni sporno, da so se v zavarovalnici organizirali, je pa to bistveno spremenilo trenutni rezultat. Prej je bilo za ukinitev dopolnilnega zavarovanja 80 odstotkov vseh vprašanih, zdaj le še polovica. “Ker iz istega računalnika ni mogoče glasovati večkrat in ker bo anketa na spletu visela še dolgo, se bo sčasoma ta vpliv uravnotežil,” menijo na ZZZS. Na komentar Triglava, ZZ, ali je šlo za solo akcijo zaposlenih, ki so tako le izrazili, da se ne strinjajo z ukinitvijo teh zavarovanj in s tem njihovih služb, ali organiziran protest, pa še čakamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.