Slovenija
24 ogledov

Splošna plovba pluje v nemške roke

Ladja Suzana Kos
Splošna plovba iz Portoroža je zelo blizu tega, da pride pod oblast nemškega ladjarja Döhleja. Kad in Sod naj bi bila namreč pripravljena odprodati 25-odstotni delež v slovenskem ladjarju. Njegov direktor prepričan v politično motiviran posel odhajajočega vodstva paradržavnih skladov.

Hamburški ladjar naj bi v kratkem prejel obvestilo, da bosta Slovenska odškodninska družba (Sod) in Kapitalska družba (Kad) unovčili prodajno opcijo za 25-odstotni delež Splošne plovbe. Po pisanju Primorskih novic bosta sklada ob izpeljavi posla v dveh mesecih dobila 60 milijonov evrov kupnine, Döhle pa bo s 75-odstotnim deležem povsem obvladoval Splošno plovbo, tako da bi lahko tudi sedež Splošne plovbe kadarkoli prenesel iz Portoroža v Hamburg.

Da je prodaja kontrolnega deleža Splošne plovbe politična odločitev, je prepričan predsednik uprave družbe Egon Bandelj. "Odhajajoča garnitura Kada in Soda sprejema politične odločitve. Ne zavedajo se, da niso več na oblasti," je za primorski dnevnik dejal Bandelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.