Slovenija
2 ogledov

Spodbudne novice za Masso

Felipe Massa je bil v domovini dobro razpoložen. Žurnal24 main
Felipe Massa je dočakal dobre novice. Voznik Ferrarija, ki je na VN Madžarske doživel hudo nesrečo, je prejel pozitivne nevrološke izvide, spodbuden pa je tudi test vida.

Po manjšem operativnem posegu, ki me čaka v naslednjih dneh, bom lahko začel telovaditi ter si znova povrnil izgubljeno formo in potem bom lahko sedel tudi za volan.

Felipe Massa

Brazilski voznik formule 1 Felipe Massa, ki se je hudo poškodoval 25. julija letos med kvalifikacijami za VN Madžarske, njegova vrnitev v avtomobilistično karavano pa je sila negotova, je v ponedeljek pri specialistu v Miamiju vendarle prejel težko pričakovano spodbudo. Priznani ameriški specialist prav za poškodbe dirkačev Steve Olvey, ki je nekoč opravljal naloge uradnega zdravnika CART, je sprejel brazilskega voznika formule 1. Novice so zanj več kot spodbudne, saj sta tako nevrološki test kot pregled vida pozitivna. Ferrari se tako ni nič kaj obotavljal in je na spletnih straneh že objavil opogumljajoče vesti, da bo Massa po načrtovani manjši operaciji na lobanjskem svodu znova lahko začel z vajami za krepitev telesne zmogljivosti. Celoten načrt fizioterapije bodo sestavili po krajšem obdobju okrevanja, ki Brazilca še čaka.

"Izsledki preiskave me zelo veselijo. Po manjšem operativnem posegu, ki me čaka v naslednjih dneh, bom lahko začel telovaditi ter si znova povrnil izgubljeno formo in potem bom lahko sedel tudi za volan. Seveda se bom najprej preizkusil s treningom v kartingu. Kdaj bom lahko znova tekmoval v formuli 1? Ne hitimo preveč in pojdimo korak za korakom. Trenutno si želim čim prej obnoviti fizično pripravljenost," je dejal Massa. Nesreča, ki je doletela Masso, je bila najmanj nevsakdanja. Osemindvajsetletnega dirkača formule 1 je v čelado zadel 800 gramov težak kos jekla, ki je odpadel z dirkalnika Brawn GP njegovega rojaka Rubensa Barrichella. Zaradi udarca je Massa izgubil zavest in je s svojim ferrarijem brez zaviranja trčil v zaščitno ogrado iz pnevmatik s hitrostjo 190 km/h. V nesreči je utrpel zlom lobanje. Uradno bo Ferrari ime nadomestnega dirkača za Masso sporočil še ta teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.