Slovenija
20 ogledov

"Spodbudno slišati, da je smer reševanja prava"

radovan žerjav Nino Verdnik
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav in generalni sekretar Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) Angel Gurria sta se na današnjem sestanku pogovarjala o ukrepih za povečanje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo si konkretno prizadevajo za izboljšanje gospodarskih dosežkov in konkurenčnosti gospodarstva. V kratkem času so zato skupaj z drugimi ministrstvi pripravili najbolj nujne ukrepe za spodbujanje in razbremenitev gospodarstva, je gostu povedal Žerjav.

Kot je dejal minister Radovan Žerjav, je ob velikem nasprotovanju realizaciji mnogih pomembnih projektov za spodbujanje gospodarstva in reševanje Slovenije od "takšne avtoritete", kot je Angel Gurria, spodbudno slišati potrditev, da je "naša smer reševanja razmer, v katerih se je znašla Slovenija, prava".

Namen obiska Gurrie v Sloveniji je sicer tudi ponuditi podporo OECD pri nujni izvedbi strukturnih reform in ukrepov za zagon gospodarstva ter predstaviti OECD kot partnerja pri tem, navajajo na gospodarskem ministrstvu.

Ob tem je minister na delovnem srečanju izrazil zadovoljstvo, da je Slovenija postala članica OECD. V teh dveh letih članstva je namreč lahko sodelovala pri oblikovanju mednarodnih rešitev za izhod iz globalne gospodarske in finančne krize ter drugih sprememb, s katerimi se sooča svetovno gospodarstvo.

Po njegovih ocenah sodelovanje Slovenije v OECD pomaga odkrivati pomanjkljivosti države na nekaterih področjih gospodarskih politik, zato so koristna priporočila OECD, ki izhajajo iz posameznih pregledov OECD za Slovenijo.

Žerjav je srečanje ocenil kot spodbudno, so še sporočili z ministrstva.

Komentarjev 2
  • linka 07:45 08.september 2012.

    res me zanima kaj je naredil v tem času ministrovanja tale Žerjav ? kaj nič ...meglo meša !

  • privat 19:30 01.september 2012.

    kako lažejo in zavajajo..isti ki so ropali in vladali mafiji..