Slovenija
188 ogledov

Spodletela prodaja SŽ


Na oglasni deski Slovenskih železnic je zbrane kar nekaj ponudbe nepremičnin, ki Žurnal24 main
Slovenske železnice. Od vseh ponujenih nepremičnin jim je uspelo za 25 tisoč evrov prodati le dve.

Slovenske železnice (SŽ) so letos s prodajo dveh nepremičnin zaposlenim prek notranjih razpisov iztržile le slabih 26 tisoč evrov. A to je celo 1.700 evrov več, kot je vrednost obeh nepremičnin skupaj ocenil sodni cenilec.

Trenutno notranji razpis za eno 50 tisoč evrov vredno stanovanje v Šmartnem ob Paki še poteka. Drugih ponujenih nepremičnin jim ni uspelo spraviti v promet, zato jih bodo javnosti ponudili po novem letu.

Za stanovanje v Mariboru je od 30 interesentov, ki so si ga ogledali, ponudbo za nakup vložil le eden.
Marko Tancar, SŽ
Nepotrebno premoženje
“Gre za odprodajo poslovno nepotrebnega premoženja. Nepremičnine so v zelo slabem stanju, potrebne so obnove, in večinoma na nezanimivih lokacijah,” pojasnjujejo na SŽ.

Ugotavljajo, da zaradi “nezanimanja za nakup ponujenih nepremičnin letos načrtovana vrednost prodaje ne bo dosežena”. Štiri od 11 stanovanj so že ponudili tudi zunanjim interesentom, a brez uspeha.

Izjemno slabo stanje
Da so nepremičnine res v slabem stanju, potrjujejo z opisom prodanega stanovanja v Mariboru: je v objektu, zgrajenem leta 1855, veliko 37 kvadratnih metrov, kopalnice nima, stranišče pa je na skupnem hodniku, ločeno od stanovanja.

Na seznamu nepremičnin za odstrel so še stanovanja v Ljutomeru, na Blejski Dobravi, v Piranu, dve stanovanji na Mostu na Soči, dva apartmaja v Kaninski vasi in počitniška hiša z gospodarskim poslopjem na Gorjušah. Najcenejše stane 12.500, najdražje pa 92 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.