Slovenija
1459 ogledov

Spodletela tatvina za 155 tisoč evrov telefonov

Policija Anže Petkovšek
V Murski Soboti so neznanci v ponedeljek vlomili v trgovski center in odtujili več različnih mobilnih in drugih elektronskih naprav v skupni vrednosti okrog 155.000 evrov.

Policisti so vozilo z ukradenim blagom hitro izsledili, nakar je to zapeljalo na avtocesto, se tam ustavilo, osebe pa so iz vozila zbežale, so danes sporočili s policije.

Policisti so bili o vlomu v trgovino z mobilnimi telefoni v trgovskem centru na Ulici Štefana Kovača v Murski Soboti obveščeni v ponedeljek malo po polnoči, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Ob hitri intervenciji policije so v mestu opazili naključno vozilo, ki se na znake policistov ni zaustavilo in je zapeljalo na avtocesto proti Lendavi, kjer se je nato zaustavilo, osebe pa so iz vozila zbežale.

Murskosoboški policisti so z ogledom kraja kaznivega dejanja ter vozila ugotovili, da so storilci pred vlomov v trgovski center v naselju Černelavci odtujili dve različni registrski tablici, ki so ju namestili na vozilo.

Tri osumljence so morali izpustiti

Med ogledom vozila so našli odtujene mobilne in druge elektronske naprave v skupni vrednosti 155.000 evrov, ki so jih že vrnili oškodovancu. So pa po podatkih policije najmanj trije neznanci storilci z vlomom povzročili za okoli 6000 evrov škode na in v objektu.

Dve uri po storjenem kaznivem dejanju so policisti sicer odvzeli prostost trem osebam, a ker jih kriminalisti niso mogli povezati z opisanim kaznivim dejanjem, so jih izpustili. Kriminalisti in policisti še nadaljujejo preiskavo kaznivega dejanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • maresem 18:47 30.januar 2020.

    Nesposobneži... seveda policajski.