Slovenija
24 ogledov

Spolna vzgoja namesto božiča

Na Hrvaškem se katoliška cerkev in vlada ne moreta poenotiti, zakaj zdravstvena vzgoja je oziroma ni koristna za učence.

Hrvaška vlada želi v šolski sistem uvesti zdravstveno vzgojo, ki se bo na osnovnih in srednjih šolah v naslednjih dveh letih poučevala poskusno. Zato se je med božičimi prazniki vnel besedni dvoboj med katoliško cerkvijo in člani vlade Zorana Milanovića.

Pri maši slišal par krepkih

Milanović je bil pri božični maši v zagrebški katedrali deležen ostrih kritik, saj je tamkajšnji nadškof, kardinal Josip Bozanić celo neposredno besedno obračunal z njim. Cerkev vladi očita, da želi z zdravstveno vzgojo, kjer bodo poučevali tudi o spolni vzgoji, zgolj zagovarjati istospolne zveze oziroma poenotiti zveze med istospolnima partnerjema z zvezo med moškim in ženskom, kar je za cerkev nesprejemljivo. Prav tako naj bi zdravstvena vzgoja po prepičanju duhovnikov zgolj spodbujala spolnost, ki ni vezana na čustva.

Mladi znajo premalo

Milanovićeva vlada pa zagotavlja, da želi s spolno vzgojo zgolj mlade ozaveščati o vseh pasteh spolnosti, o čemer se s starši premalo pogovarjajo. Preprečiti želijo, da se mladi ne bi brezglavo podajali v spolnost.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.