Slovenija
5407 ogledov

Spolno nadlegovanje: Ovadili enega od urednikov na TV Slovenija

RTV Slovenija
1/2
Anže Petkovšek RTV Slovenija
Policija je na podlagi prijave po zaključku preiskave o sumu kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu na ljubljansko tožilstvo podala kazensko ovadbo enega od urednikov na Televiziji Slovenija (TVS), izhaja iz dopisa policije, ki ga je pridobila STA. Po poročanju medijev gre za urednika osrednjih informativnih oddaj na TVS Jako Elikana.

Na odziv Radiotelevizije Slovenija (RTVS) in Elikana STA še čaka.

Ena izmed novinark TVS je namreč decembra lani zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja podala prijavo na policijo.

Na neprimerno in agresivno vedenje domnevnega storilca naj bi zaposleni na RTVS po takratnem poročanju medijev sicer opozarjali že dalj časa. Domnevni storilec naj bi medtem po prijavi novinarke odprl bolniški stalež, a naj bi se kasneje znova vrnil na delovno mesto, zaradi česar je aktiv novinarjev informativnega programa TVS izrazil skrb, da bi lahko prišlo do stika med prijaviteljico in domnevnim storilcem.

Jaka Elikan ob odzivih politike ugotavlja, da se pri nas ne delimo na levo in de | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na RTVS so takrat odgovorili, da je generalni direktor prijavo takoj po prejemu odstopil pooblaščenki za mobing, ki pa je bila s prijavo že seznanjena. Zagotovili so tudi, da je generalni direktor odgovornim za organizacijo dela takoj naložil, da delo organizirajo tako, da novinarka in urednik ne bosta imela nobenih neposrednih stikov.

Za šikaniranje na delovnem mestu je sicer po kazenskem zakoniku zagrožena kazen do dveh let zapora. Če je posledica takšnega dejanja psihično, psihosomatsko ali fizično obolenje ali zmanjšanje delovne storilnosti zaposlenega, pa se storilec kaznuje z zaporom do treh let.

Komentarjev 14
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:54 15.marec 2023.

    Model, ki še srednje šole ni mogel skupaj spraviti tako kot je treba. Že v šoli se je videlo da bo en navaden prida nič.

  • Grof 20:57 15.marec 2023.

    A ga je Šetinčeva za cuzelj potegnila, al kaj, vsak dan je bolj zelena v škripau ksiht

  • andrej084 20:42 15.marec 2023.

    Rtvslo je taka greznica, da je najbolje, da vse odpustijo in uporabijo grški scenarij. 2200 zaposlenih je tam z namenom, da pere možgane folku, ki be zna razmišljati s svojo glavo ali pa so enostavno prezabiti, da ne ugotovijo pravi ...prikaži več namen depolitizacije. Denar na.eniti za izobraževalne, športne programe in pereče probleme v družbi, kjer bo zasedba 3:3 in ne 5:1. Kdor razume, razume, tisti, ki ne, pa naj gleda turške nadaljevanke itd..