Slovenija
4 ogledov

Spominske plošča o aferi JBTZ na Bolhi

oglas jbtz bolha.com
Na spletni strani bolha.com se je pojavil oglas o dražbi spominske plošče o aferi JBTZ.

Kot je zapisano v oglasu, bo plošča prodana najboljšemu ponudniku, izklicna cena pa je bila 50 evrov. Sredstva bodo namenjena v dobrodelne namene, še piše v oglasu. Trenutno je oddanih deset ponudb, najvišja ponujena cena pa je 98 evrov.

Oglas neznanca, ki si je nadel uporabniško ime "byviden55", je bil objavljen danes popoldne, poteče pa čez 29 dni, je še razvidno iz spletne strani.

Spominsko ploščo ob 25-letnici od začetka afere JBTZ so s stavbe na Roški v Ljubljani ukradli na začetku julija, kar je dober mesec po tem, ko so jo postavili. Neznanci so takrat ponovno popisali tudi fasado ob prostoru, kjer je bila plošča. Prvič so jo popisali že nekaj dni po odkritju.

Na Policijski upravi Ljubljana so pojasnili, da je policija po kraji plošče opravila prve nujne ukrepe in ugotovila, da gre za kaznivo dejanje tatvine. "Za to kaznivo dejanje kazenski zakonik predvideva, da se pregon kaznivega dejanja prične na predlog oškodovanca. Oškodovanec predloga za pregon ni podal, zato ni osnove, da bi policija izvajala kakršnekoli ukrepe, " je povedal tiskovni predstavnik ljubljanske policijske uprave Vinko Stojnšek .

Komentarjev 3
  • mike2 20:16 09.november 2013.

    Da mi jo nekdo pokloni zastonj, je ne bi želel doma! Čim dlje, boljše je!

  • vladek 06:56 20.avgust 2013.

    ti si najbrž opankar hebali te vsi iz PS

  • Žurnalček 23:58 19.avgust 2013.

    Jaz predlagam lastniku , da je ne proda ampak omogoči vsem zainteresiranim , da proti simbooličnem plačili 1 € da na raspolago plačniku , da jo lahko poščije ! Polcaji fuknjeni, ni bila tatvina , ampal neupravičena odtujitev .Razlike drastične!