Slovenija
16 ogledov

Spomnili se bomo univerzijade in Whitney

Whitney Houston Reuters
Teden so zaznamovala predvsem dogajanja okrog univerzijade in obtoževanje, kdo je kriv, da mednarodnega študentskega tekmovanja ne bo. Janša in Kučan sta se pogovarjala prek medijev, iz Vegradove omare pa je padel še en okostnjak. Na račun delavcev seveda. Medtem se je svet poslovil od enegaj najboljših glasov v glasbeni industriji, nemškega predsednika pa je odneslo življenje na preveliki nogi.

Dogodek tedna pri nas je bil gotovo odstop od univerzijade oz. zagotovilo vlade, da v proračunu denarja ni, posebej ne za slabo vodene projekte. Vpletene strani za neuspeh obtožujejo druga drugo, celo Mednarodna univerzitetna športna zveza (Fisu) je o zapletih prebrala v medijih in bo zahtevala uradna pojasnila. Prav tako se njeni predstavniki želijo srečati s slovenskim premierjem Janezom Janšo.

Kučan in Janša | Avtor: Pixsell Pixsell
Ping pong Kučana in Janše

Janša in prvi predsednik Milan Kučan sta pogrela oziroma nadaljevala podajanje žogice. Kučan je Janšo obtožil laži, manipulacij, podtikanj in sprenevedanj, SDS pa je zapisala: "Milan Kučan in ZKS nista imela nič z aretacijami, ki jih je izvajala njihova SDV, Hitler pa ni imel pojma o koncentracijskih taboriščih." Polemike verjetno še ni konec.

Nov okostnjak iz Vegradove omare na račun delavcev

Glavna direktorica družbe Hilda Tovšak je še v četrtek ob predstavitvi gradnje l | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ko smo mislili, da so nekdanji Vegradovi delavci že vse doživeli, so prejeli terjatev za plačilo zavarovalnih premij, ki jim jih je podjetje sicer odtegovalo, ne pa tudi posredovalo naprej zavarovalnici. Sindikat delavcev in zavarovalnica bosta skupaj vložila odškodninsko tožbo zoper nekdanje vodstvo na čelu s Hildo Tovšak.

Svet je izgubil izjemen glasbeni talent

Ves teden nas je spremljala tragična smrt ene najboljših pevk vseh časov, Whitney Houston, ki je umrla minulo soboto. Pokopali so jo to nedeljo, na slovesnosti pa so se ji poklonila največja glasbena imena in člani družine.

Odstopil nemški predsednik Wulff

Nemški predsednik Christian Wulff je po tem, ko so tožilci zahtevali ukinitev njegove imunitete zaradi pretiranih ugodnosti, napovedal odstop. Kanclerka Angela Merkel je njegov odstop že obžalovala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.