Slovenija
28 ogledov

Spopad iz druge svetovne vojne

Žurnal24 main
Kranj. Člani društva Triglav bodo zaigrali padalsko divizijo, angleške diverzante in nemške jurišnike.

Bitka, ki je nikoli ni bilo, je naslov igrane predstave, v kateri se bodo jutri ob 11. uri na Glavnem trgu spopadli pripadniki ameriške 82. padalske divizije in angleških komandosov na eni strani ter nemškega 31. grenadirskega polka na drugi.

Gre za nekatere na obeh straneh najslavnejše enote druge svetovne vojne, ki se na slovenskih tleh sicer niso spopadale, bodo pa poživile zanimivo razstavo vojaške opreme in orožja, ki jo bodo isti dan ob 18. uri odprli v kranjskih rovih. Med drugim bodo na ogled uniforme petih različnih narodov. Posodil pa jih je Srečko Rože, lastnik muzeja Tabor Lokev blizu Lipice. Na ogled bodo do 15. maja.

Nekdanja zaklonišča
˝Rovi so nastali v drugi svetovni vojni in jih želimo v tem duhu tudi opremiti,˝ je med drugim ob priložnostni razstavi povedala direktorica Zavoda za turizem Kranj Natalija Polenec. Spomnila je, da je v rovih že predstavljeno tipično letalsko zaklonišče, ki ga spremlja zvočna simulacija letalskega napada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.