Slovenija
2 ogledov

Spopad na Kaninu

Na fotografiji je finski deskar Niklas Hollsten, dvakratni zmagovalec tekmovanj Žurnal24 main
Freeride Battle Kanin 2010. Za varnejše prosto smučanje in deskanje.

“Tako kot pri vseh dejavnostih v gorah v kateremkoli letnem času je edina pot do varnejšega prostega smučanja in deskanja v ozaveščanju, obveščanju, izobraževanju in primerni opremljenosti. K temu želimo prispevati tudi sami s tekmovanjem Freeride Battle,” pravi Jan Maček, vodja organizacije tekmovanja Freeride Battle Kanin 2010 pri Športnem društvu Drča.

Prvi konec tedna marca Dogajanje. Kvalifikacije bodo v petek, 5. marca, ob 10. uri, finale pa dan pozneje ob isti uri na Kaninu. V baru Skripi bo oba dneva ob 22. uri zabava z didžeji, v soboto ob 20. uri pa podelitev nagrad.

Peti spopad prostih smučarjev in deskarjev se bo začel 5. marca, potekal pa bo na slovenski strani Kanina, našega najvišjega smučišča. Trasa tekmovanj bo glede na trenutne in varnostne razmere znana le nekaj dni pred tekmovanjem.

Nastopi jih lahko 70
Še jutri je čas za oddajo prijave na spletni strani edinega tekmovanja v prostem smučanju in deskanju v Sloveniji www.freeridebattle.com. Do ponedeljka se je prijavilo več kot 200 smučarjev in deskarjev iz približno 20 držav, saj je letošnje tekmovanje tudi kvalifikacijsko za nastop na najvišji ravni tekmovanj v prostem smučanju in deskanju, seriji Freeride World Tour.

Kljub številnim prijavljenim pa je iz varnostnih in organizacijskih razlogov skupno število nastopajočih v štirih kategorijah – deskarke, deskarji, smučarke in smučarji – omejeno na 70. Končni seznam nastopajočih bodo izbrali sodniki in prireditelji, na spletni strani pa bo objavljen v zadnjih dneh februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.