Slovenija
11 ogledov

Spopad v Elanu

Nadzorniki Skimarja so pozvali k znižanju stroškov odvetnikov. Žurnal24 main
Na današnji seji nadzornega sveta (NS) Skimarja, ki ga vodi Gregor Gomišček, naj bi razpravljali tudi o razrešitvi Jožeta Kralja s funkcije prokurista podjetja, ki jo je NS predlagala uprava Skimarja.

Po mnenju uprave je Kralj, s tem ko je medijem nepooblaščeno razkril poslovno skrivnost, kršil pravila o varovanju poslovne skrivnosti. Zaradi tega pa zdaj ne bo mogoče izvesti odpuščanja presežnih delavcev v formalni obliki, kot je bila pripravljena. Elan in skupina Skimar sta v njeno pripravo vložila veliko resursov, z njegovo objavo pa jim je bila povzročena velika škoda. Zaradi nezmanjšanja stroškov dela zdaj Elanu grozi, da bo v začetku januarja zašel v likvidnostne težave.

Kršil tudi zakon
Uprava tudi meni, da je Kralj kršil zakonsko prepoved konkurence, ko je brez soglasja nadzornega sveta Skimar postal izvršni direktor družbe Sarini, d. d., katere dejavnost je zelo podobna dejavnosti družbe Skimar. Po mnenju nekaterih virov znotraj Elana pa bi morali oditi tako prokurist kakor uprava.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.