Slovenija
118 ogledov

Spor med lastniki

Stara uprava Casinòja Portorož je zaradi pritiskov Kada odstopila. V novi sta od Žurnal24 main
Casinò Portorož. Nova uprava začenja delati brez podpore 32-odstotnega lastnika.

Menjave. "Nova uprava Casinòja Portorož je bila dejansko imenovana v pisarni prvega moža Kapitalske družbe (Kad), seja nadzornikov pa je bila le farsa in predstava za javnost," je včerajšnje imenovanje komentira Mitja Peternel, direktor Casinòja Riviera, ki je tudi 32-odstotni lastnik nekoč uspešne portoroške igralniške družbe.

Casinò Portorož je lansko leto končal z več kot dvema milijonoma evrov izgube, v rdečem posluje tudi prve tri letošnje mesece. "Družba je razmeroma slabo stoječa, morda bi lahko prodali za okoli sedem milijonov poslovno nepotrebnega premoženja; gre predvsem za poslovne prostore v Luciji in nepremičnine pri Sežani," je ocenil prvi nadzornik Simon Černetič, sicer predstavnik Kada. O tem, kaj se bo zgodilo z dokapitalizacijo, prek katere naj bi zagotovili sredstva za nakup igralnih avtomatov, ni ugibal.

Na dveh bregovih
Na skupščini 23. maja bodo imeli lastniki na mizi dva povsem različna predloga dokapitalizacije – prvega je spisal Casinò Riviera, drugega pa nekdanja uprava, ki bi z zmanjšanjem kapitala najprej pokrila izgubo iz leta 2009, nato pa razpisala izdajo novih delnic.

"Naš igralni salon je imel lani 108 tisočakov dobička, letošnja rast prihodkov je 15-odstotna, dva milijona za dokapitalizacijo bi zagotovili in vplačali sami. Casinò Portorož pa je že leta v rdečih številkah. Država je slaba lastnica; to kažeta tako njeno kadrovanje kot odsotnost nujnih investicij," je ocenil Peternel. Predlagal je tudi odpoklic dveh nadzornikov s predsednikom Černetičem na čelu, saj naj ne bi bil "sposoben za nadzor tako velike družbe". Druga lastnika, piranska občina in Kraški zidar, denarja za nujno dokapitalizacijo nimata. Borut Jamnik, prvi mož Kada, pa nam na vprašanja, povezana z njo, ni odgovoril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.