Slovenija
22 ogledov

Spor na občinski meji

Komunalni vodi pod Kajakaško ne bodo namenjeni le MOL, ampak tudi Medvodam – zas Žurnal24 main
Kajakaška cesta. Obvoz po Rocenski ulici sprl krajane Tacna in Vikrč.

Predvidoma do ponedeljka, zaradi vremenskih razmer pa morda še kak dan dlje, bo Kajakaška cesta popolnoma zaprta. Nato bodo do dokončanja del zapore občasne, je povedala Darja Lesjak z mestne uprave Mestne občine Ljubljana (MOL). Promet bo nato od Medvod do Ljubljane potekal po grobem asfaltu, če polaganje asfalta ne bo mogoče, pa po makadamu.

Ob neugodnih vremenskih razmerah se je zaradi obsega prometa prometna varnost bistveno poslabšala.
Darja Lesjak, mestna uprava MOL

Zaradi nespoštovanja pravil o uporabi postavljene zapornice na obvozni Rocenski ulici pa je med krajani Tacna tik pred koncem zadnjih del zavrelo, zato so zahtevali popolno zaporo, MOL pa jim je ugodila. Trdijo, da je Občina Medvode, ki je postavila zapornico za svoje krajane, namesto dogovorjenih od 300 do 500 “prodala” vsaj 1.360 daljinskih upravljalnikov, ponoči pa puščala zapornico odprto. Po mnenju ob Rocenski ulici živečih je zato preveč voznikov uničevalo cesto in manjšalo prometno varnost. Kot potrjujejo tudi na MOL, je Rocenska ulica neprimerna za izvedbo obvoza, saj je ozka in ne omogoča dvosmernega prometa, zato se morajo vozila umikati na zasebna zemljišča.

Franci Jeraj, svetovalec medvoškega župana, je potrdil, da so prodali več daljinskih upravljalnikov za zapornico, kot je bilo dogovorjeno, ker so se krajani, ki naj jih sprva ne bi bili dobili, pritožili. Prav tako je potrdil, da so zapornico ponoči kljub dogovoru odprli, saj je bilo prometa malo, če je bila zaprta, pa so jo vozniki večkrat polomili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.