Slovenija
17 ogledov

Spor pokvaril načrte

Ozimkova in Špec Potočarjeva sta razočarani, ker odprtja humanitarnega centra 14 Žurnal24 main
Humanitarni center. Zaradi upravnega spora brez dovoljenj. Selitve v prenovljene prostore še ne bo.

 “Z naše strani dejavnosti v humanitarnem centru potekajo po načrtih. Toda odprtje prenovljenih prostorov, ki je bilo načrtovano za 14. maj, odpade zaradi stanovalcev bloka v neposredni bližini,” razočarano pravi Mojca Špec Potočar, predsednica Območnega združenja Rdečega križa (OZRK) Novo mesto.

31. maja se bo končala tradicionalna humanitarna akcija Košarica RK – gre za zbiranje prehrambnih in higienskih izdelkov po trgovinah.

Neurejena zemljišča
Lastniki stanovanj na Ulici Slavka Gruma 54 so namreč sprožili upravni spor zoper gradbeno dovoljenje in nameravajo tudi v prihodnje uveljavljati svoje interese. “Sosede moti, da imajo neurejena zemljišča okoli bloka, nimajo parkirišč, so se pa sprijaznili z dejavnostjo Rdečega križa (RK) Slovenije v njihovi neposredni bližini,” nadaljuje Špec Potočarjeva.

Teden Rdečega križa
Do 15. maja. OZRK Novo mesto bo pripravilo dejavnosti: srečanja starejših krajanov po krajevnih organizacijah, izdaja biltena Z roko v roki, dejavnosti po osnovnih šolah. V sredo, 12. maja, med 9. in 15. uro bodo na stojnici na Novem trgu v sodelovanju z Lekarno Novak predstavili dejavnosti RK.

V humanitarnem centru naj bi poleg skladišča humanitarne pomoči, ki že obstaja, imeli razdelilnico hrane za socialno ogrožene, garsonjero za reševanje deložacij, predavalnice ter učilnice, socialno trgovino in pisarne. “Toda dokler upravni spor ne bo rešen ali odpravljen, ne moremo dobiti uporabnega in tehničnega dovoljenja. Še naprej pa zbiramo donacijska sredstva, prosili bomo za dodaten kredit, skupno potrebujemo približno sto tisoč evrov.”

Dodatno težavo predstavlja tudi dejstvo, da je OZRK Novo mesto kot najemnik prostorov na Rozmanovi cesti že dalo odpoved Zarji, a bodo odpoved preklicali. “Želimo si, da bi podjetje Zarja pristopilo k donaciji, da bi vsaj za ta čas, dokler upravni spor ne bo rešen in bomo še vedno delovali na tej lokaciji, umaknilo najemnino,” pa pravi Barbara Ozimek, sekretarka OZRK Novo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.