Slovenija
87 ogledov

Spor zaradi smradu

Silva Baruca Jakomin in Karim Vinčec menita, da Fritolin nima ustrezno urejenega Žurnal24 main
Koprska tržnica. Nova prodajalna ocvrtih rib moteča za frizerko in 
kozmetičarko.

Težavno sobivanje. “Si predstavljate, stranka, ki si pride k meni uredit pričesko, odide z lasmi, ki ji neznosno smrdijo po ocvrtih ribah,” je ogorčena Silva Baruca Jakomin, lastnica frizerskega salona v prvem nadstropju koprske tržnice.

Bojim se, kaj bo šele poleti, morda se bom prisiljena celo preseliti,” dodaja njena soseda in najemnica, kozmetičarka Karim Vinčec. Obe namreč silno moti močan vonj po ocvrtih ribah iz novega lokala v pritličju, tik pod njima.

Prijava inšpekciji

Prepričani sta, da lokal nima ustrezno urejenega prezračevalnega sistema, saj je bila prej tam pisarna. Sumita, da ima prezračevanje speljano kar v skupni zračnik, zato sta spisali prijavo inšpekcijskim službam. Na odgovor še čakata.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Vnovič ga podijo
Ernest Antolovič, lastnik prodajalne ocvrtih rib Fritolin, na očitke odgovarja, da ima prezračevanje urejeno po predpisih in da tudi sam včasih potrpi, če na hodniku zazna vonj po laku in drugih frizerskih ali kozmetičnih preparatih. “To je že drugi Fritolin tukaj na tržnici. Najprej sem odprl prodajalno v ribarnici, saj se ukvarjam tudi s prodajo svežih rib, potem pa sem se zaradi pritožb sosedov in iz nekaterih drugih razlogov kmalu preselil,” razlaga svoje slabe izkušnje. Na novi lokaciji sta ga obiskali že dve inšpektorici, a za zdaj ni prejel nobene odločbe o kakršnihkoli nepravilnostih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.