Slovenija
14 ogledov

"Sporazum bo morala spoštovati sleherna vlada"

Janez Janša Boštjan Tacol
Predsednik SDS Janez Janša je danes veleposlanike držav članic EU na srečanju v Ljubljani seznanil s tem, kaj Slovenijo čaka v naslednjem mandatu. Po srečanju se ni mogel izogniti vprašanju o procesu Patria in arbitražnem sporazumu. Slednjega bo morala spoštovati sleherna vlada, meni Janša.

Prvak SDS Janez Janša je po lastnih besedah veleposlanike držav EU in kandidatk za članstvo med drugim seznanil tudi z načrti glede reševanja resnih problemov v Sloveniji, s politično situacijo in volilnimi pričakovanji, odkrit pogovor pa je tekel tudi o tem, kaj širše evropsko okolje pričakuje od Slovenije. Pogovore je označil kot koristno izmenjavo mnenj.

Komentarjev s strani veleposlanikov glede sojenja v primeru Patria po besedah Janše ni bilo, saj, kot je dejal, "vsi vedo, da so pred Slovenijo bistveno resnejši problemi kot pa ta farsa, ko se sodna veja oblasti izkorišča za obračun s politično konkurenco".

Ali bodo težave s Hrvaško v primeru zmage SDS?

Novinarje je tudi zanimalo, ali bo Janša, če bo spet premier in bo imela SDS večino v parlamentu, oteževal ratifikacijo pristopne pogodbe Hrvaške z EU. "SDS je vedno držala besedo in ko je bila v vladi ali kadarkoli je nastopala na političnem prizorišču, je spoštovala tiste dogovore, ki jo vežejo, se pravi tudi meddržavne dogovore in sporazume," je zatrdil Janša.

V SDS sicer glede arbitražnega sporazuma niso preveč zadovoljni in menijo, da bi lahko prišli do boljše rešitve brez tega, da bi se Slovenija razdelila na polovico. Vendar je bila ta rešitev sprejeta in potrjena na referendumu in katerakoli vlada bo v Sloveniji, ga bo morala spoštovati, je dodal.

Sicer pa je predsednik SDS prepričan, da mora vsaka vlada delati za dobro svoje države in državljanov. S katerokoli vlado, ki dela tako, ni težko sodelovati, pa je dejal Janša v odgovoru na vprašanje glede možnosti, da na Hrvaškem na parlamentarnih volitvah zmagajo socialdemokrati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.