Slovenija
22 ogledov

Sporazumno do dogovora?

Atletsko stezo, ki je zdaj porušena zaradi gradnje novega stadiona, je zgradil A Žurnal24 main
Sodba. Sodnica v tožbi AK Koper proti MOK dopustila možnost sporazuma.

Sodnica je po zaslišanju Mitje Butula, dolgoletnega predsednika Atletskega kluba (AK) Koper, ocenila, da obstaja možnost za sporazumni dogovor med sprtima stranema, zato je do 15. novembra zadržala sodbo. 

Z MOK smo se bili vedno pripravljeni dogovoriti tudi drugače.
Igor Cek, odvetnik

Na koprskem okrožnem sodišču je bila včeraj zadnja obravnava v sporu, v katerem AK Koper od Mestne občine Koper (MOK) zahteva odškodnino v vrednosti okoli 370 tisoč evrov s pripadajočimi obrestmi. 

Uporaba novega stadiona 

Odvetnik Igor Cek, zastopnik AK, je ob tem dejal, da so bili že od samega začetka pripravljeni na sporazumno rešitev predvsem glede uporabe novega atletskega stadiona v gradnji. Pooblaščenec MOK iz odvetniške družbe Matoz pa je dejal, da mora preveriti, ali je MOK pripravljena na takšno rešitev. 

Vlagali v gradnjo steze 

Spomnimo, AK Koper želi odškodnino zaradi investicij v atletsko stezo ter klubske prostore, ki so bili porušeni zaradi gradnje novega nogometnega in atletskega stadiona. AK Koper in MOK sta imeli leta 1994 sklenjeno pogodbo o prenovi atletske steze, na podlagi katere je AK investiral v gradnjo atletske steze. V pogodbi je zapisano, da se bodo vložena sredstva štela kot lastniški delež AK Koper. MOK je zavrnila zahtevek za pridobitev lastninske pravice in je celotno območje Športno-rekreativnega centra Bonifika določila kot objekt občinskega 
pomena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.