Slovenija
103 ogledov

Sporazumno odšel, zdaj toži

primorska 29.06.2010, portoroz, cedomil vojnic, hotel metropol, foto barbara mil primorska 29.06.2010, portoroz, cedomil vojnic, hotel metropol, foto barbara mil
Dolgoletni direktor zahteva odpravnino.

Čedomil Vojnič, eden od najbolj znanih direktorjev s področja turizma pri nas, svoje nekdanje podjetje toži za več kot 180 tisoč evrov odpravnine.

Spor bodo poskušali rešiti z mediacijo; z njo se strinjajo tako nekdanji direktor, ki ga zastopa odvetnik Aleksander Lisjak, kot Hoteli Bernardin, ki jih zastopa odvetniška pisarna Starman. "Postopek mediacije je razpisan v začetku prihodnjega meseca, upamo na sporazumno rešitev," je bil redkobeseden Janez Starman.

Zanimivo zaradi hčere

Tudi v Hotelih Bernardin glede spora ne želijo dajati izjav. "Z gospodom Vojničem smo se razšli pred dobrim letom, drugih informacij v zvezi s tem ne želimo komentirati," so bili kratki.

Po neuradnih informacijah pa so v zvezi z nekdanjim direktorjem ugotovili "neupravičeno bogatenje", težko 30 tisoč evrov, povezano pa je z njegovo hčerko Morano Vojnič, ki jo je v času svojega vodenja družbe v začetku leta 2011 postavil na mesto pomočnice izvršnega direktorja področja operative, kar naj bi bilo dejansko mesto tretjega človeka v hierarhiji družbe.

V praksi težko izvedljivo

Kot ocenjujejo odvetniki, obstaja visoka ocena iztožljivosti ugotovljenega oškodovanja, saj je direktorjeva hči v istem času hkrati opravljala več zadolžitev, kar je v praksi težko izvedljivo – najprej je študirala in delala v hotelih (prek študentske napotnice, nato prek pogodbe o sodelovanju), nato bila v družbi redno zaposlena, hkrati pa opravljala celodnevno prakso v UKC Ljubljana in Splošni bolnišnici Izola. Po dostopnih podatkih je Vojničeva hči z družbo Hoteli Bernardin sodelovala od februarja 2010 do aprila lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.